avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Preluarea stafetei de catre noua generatie 30-40 ani
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Preluarea stafetei de catre noua generatie 30-40 ani

Buna ziua,
fiind wkd am considerat ca trebuie sa venim si cu ceva subiecte zic eu tot de interes dar ceva mai light.
In ultima prioada intamplator sau nu si dupa schimbarea de amploare in media de varsta la varf de guvern am asistat la preschimbari si/sau preluari de membrii noi in tot felul de organizatii, statale, private sau chiar nonprofit prin care au fost propulsati in varful acesto organizatii persoane tinere sau chiar foarte tinere.
Personal pot sa spun ca ma bucura acest gen de miscare, mai ales atunci cand este facut cu tact si prin numirea unor persoane care desi tinere sa aiba capacitatea de a folosi pe langa energia si emanciparea noii generatii si sfaturile si experienta acumlata pe langa unul sau mai multi maestrii mai in varsta, facand astfel ca trecerea desi aparent una brusca sa nu duca la pierderea lucrurilor bune si incepute a se cladi in trecut.
Nu pot de cat pe aceasta cale sa incurajez initiativa oricarui tanar care doreste sa ajunga la conducerea organizatiei din care face parte, de orice tip ar fi ea, din Romania si nu numai, sa va spun ca da a sosit momentul, e primavara generatiei noastre si ar fi bine sa nu ratam startul, oricum in maxim 10 ani va veni urmatorul val si e bine daca avem ceva de spus si facut si ar fi bine sa avem pentru ca prea multi s-au sacrificat inaintea noastra pentru a ne acorda aceasta sansa, sa o facem acum in primavara-vara anului 2012.
Desi nu a inceput ca o relatare politica, trebuie sa mentionez ca nu intamplator poate sunt anul acesta si alegeri la noi in tara. Tineri treziti-va din letargia in care ne-au fortat generatiile anterioare si regimurile de tranzitie si implicati-va in orice va face placere si entru orice aveti convingerea ca ar trebui schimbat/imbunatatit. Doar asa realizarile pe care le-ati avut pana acum va vor aduce si satisfactie si de ce nu recunoastere.
Astept orice idei pe care ati vrea sa le puneti in practica sau dezvoltati la nivel national si nu numai atat din domeniul in care va desfasurati activitatea sau sunteti specializati, dar si pentru o viata si gandire mai buna si de ecologie.
bafta
Este un subiect interesant!
Dupa calculele dvs, generatia mea ar trebui sa "soseasca" in 10ani :)
Personal, ma astept de la cei sositi acum, sa nu mai preia persoane "recomandate" de cunostiintele apropiate lor.As prefera ca in orice institutie, in orice organizatie, etc, admiterea sa se faca pe baza de concurs, iar mentinerea lor, pe baza de performanta.Astfel, noi tinerii, am avea posibilitatea sa ajungem acolo unde ne dorim numai cu ajutorul nostru si al pregatirii noastre.
Vreau sa cred ca tindem spre bine, "maestrii mai invarsta" sa treaca la catedra, actuala generatie sa-si faca treaba cu intelepciune, iar generatia viitoare sa inceapa sa fie mai activa.
din moment ce ati aratat ca doriti si va implicati deja de acum cu siguranta ati scurtat cu foarte multi ani acel termen de 10 ani. Acest termen e doar o opinie, dar ma bucur sa vad ca generatiile care vin din urma nu mai asteapta sa fie invitati si lasati sa isi spuna opiniile si ideile ci le publica cel putin deocamdata pur si simplu.
Mai ramane doar sa deveniti o forta, nu trebuie prea mare doar in deajuns incat sa nu mai poata fi inabusita cum au fost atatea generatii inaintea noastra.
Sa inteleg ca ai avut parte de o dezamagire cu ocazia unui concurs de acces la un post din administratie/functie publica?
gaseste si alti oameni/tineri cu gandire sanatoasa si ecologica cum imi place mie sa spun nu doar pentru ca consider ecologie si politica pentru om singura reala si ne auzim pe mesaje private ca sa vedem ce se poate face entru a imbunatatii si/sau asana sistemul public si modul de acces in acesta.
Intre timp exerseaza si in domeniul privat accesul, vei vedea ca nici acolo nu se aplica din pacate corect pricipii care ar trebui sa fie universal valabile.
bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat esti avocat stagiar................ OANA GORAN OANA GORAN pe perioada de stagiatura priesti bani?? din dosarele pe care ti le da maestrul sau din ce traiesti?? (vezi toată discuția)
Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011 ContSters186948 ContSters186948 Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un \"camp de bataie\", am deschis un nou subiect. va ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)