avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil cu tata francez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil cu tata francez

Buna ziua,

am mare nevoie de ajutorul dvs. Sunt romanca si traiesc in FRanta de un an. Nu am reusit sa-mi gasesc un job si ca atare am venit in RO la fiecare 3 luni, asa cum cere legea. sunt insarcinata si tatal copilului este francez.
1) Daca voi naste pe teritoriul Fr si tatal il va declara, copilul meu va avea cetatenie franceza?
2) in cazul in care ma voi casatori cu tatal, la cat timp voi avea drept de munca ? si in cazul in care as ramane singura cu bebe in Fr, ce drepturi am eu ca mama de nationalitate ro?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:07, 10 Martie 2012
Copilul dvs. va avea si cetatenie romana, chiar daca tatal il recunoaste, pentru ca dvs. sunteti romanca. Aveti grija ca trebuie sa transcrieti certificatul de nastere al copilului la consulat / ambasada sau la Starea Civila de la locul dvs. de domiciliu.

In legatura cu dreptul de munca, aici
[ link extern ]
scrie ca daca va casatoriti dureaza maxim o luna sa il obtineti.

Daca nu va casatoriti, exista o lista de 150 de meserii pentru care dreptul de munca este mai usor de obtinut - o gasiti la acelasi link pe care vi l-am pus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenia franceza lalea11 lalea11 Buna, M-am inscris pe form in speranta ca cineva ma poate ajuta cu problema mea. M-am casatorit pe 8 martie 2008, iar sotul meu a primit cetatenia franceza ... (vezi toată discuția)
Nou-nascut in franta din parinti romani cristian7 cristian7 un nou-nascut pe teritoriul francez, din parinti cetateni romani, va putea dobandii cetatenia franceza si documente de legitimare franceze ? (comparativ cu ... (vezi toată discuția)
De ce acte are nevoie un minor nascut in franta (din doi parinti romani),nerecunoscut la ambasada romaniei,pt a putea calatori in romania si a se intoarce inapoi in franta? Carmen210181 Carmen210181 Buna ziua! Sunt mama a trei copii nascuti in Franta din doi parinti romani,necasatoriti.Singurele acte de care dispun copiii mei in varsta de 8,7 respectiv 6 ... (vezi toată discuția)