avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... De ce acte are nevoie un minor nascut in Franta (din ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

De ce acte are nevoie un minor nascut in Franta (din doi parinti romani),nerecunoscut la ambasada Romaniei,pt a putea calatori in Romania si a se intoarce inapoi in Franta?

Buna ziua! Sunt mama a trei copii nascuti in Franta din doi parinti romani,necasatoriti.Singurele acte de care dispun copiii mei in varsta de 8,7 respectiv 6 ani,sunt certificate de nastere frantuzesti,acestia nefiind declarati la ambasada Romaniei la Paris.Copiii nu au parasit niciodata teritoriul francez dar anul acesta,concubinul meu(tatal copiilor),ar dori sa-i duca pe acestia in vizita la bunici,in Romania.Eu sunt de acord cu aceasta vizita dar,nu pot nici sa-i insotesc,nici sa ma prezint impreuna cu tatal lor la ambasada Romaniei(fiind certata grav cu legile acesteia!) pt a-mi exprima acordul in acest sens.Intrebarile mele deci,ar fi urmatoarele: de ce acte au nevoie copiii mei pt a putea calatori impreuna cu tatal lor in Romania si a se putea intoarce inapoi in Franta? Este obligatorie declararea lor la ambasada Romaniei la Paris?Daca da, pot sa-mi exprim acordul scris(atat in vederea eliberarii de pasapoarte pt ei cat si in vederea calatoriei lor in Romania si intoarcerii in Franta,in compania tatalui lor) intr-un birou notarial francez??? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: davidmirela866@gmail.com , utilizator 19:26, 3 Noiembrie 2023

Singurele acte de care dispun copiii mei in varsta de 8,7 respectiv 6 ani,sunt certificate de nastere frantuzesti,acestia nefiind declarati la ambasada Romaniei la Paris.

Nu ma pot abtine: :slap:
Nu mai faceti de-astea niciodata. Rezolvati lucrurile fiecare la timpul lor.

De venit ar putea veni cu titluri de calatorie si nu e nevoie de declaratia dvs. ca sa iasa din Franta si sa vina in tara insa de iesit nu mai pot iesi fara pasapoarte (si acea declaratie de care ati scris). Iar pasapoarte nu le puteti face fara certificate de nastere romanesti.
Pana nu le inscrieti / transcrieti nasterea fie la consulat, fie in tara, pentru a obtine certificatele de nastere romanesti luati-va gandul de la vizite in Romania daca nu puteti sta minim o luna si jumatate – doua. Cam atata dureaza in total transcrierea certificatelor romanesti si primirea pasapoartelor.

Cel mai simplu este sa mearga tata la consulat cu actele astea, daca ziceti ca nu vreti sa puneti piciorul pe-acolo, si sa solicite inscrierea:
[ link extern ]
Dupa aceea le puteti face si pasapoarte tot prin consulat si vor putea calatori unde vreti.

Pentru ca mergeti atat de tarziu, la ani de zile dupa nasterea copiilor, costa 3 x 155 de euro.
Buna ziua am o întrebare la dumneavoastră eu sunt despărțită de tatăl copilului care menționez ii poartă numele nu suntem căsătoriți copilul este la mine pot trece copilul cu carte de identitate dacă nu am semnătura tatălui


davidmirela866@gmail.com a scris:

Buna ziua am o întrebare la dumneavoastră eu sunt despărțită de tatăl copilului care menționez ii poartă numele nu suntem căsătoriți copilul este la mine pot trece copilul cu carte de identitate dacă nu am semnătura tatălui

L-am dat în judecată și nu sa prezentat și nu știu nimic de tatăl copilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nou-nascut in franta din parinti romani cristian7 cristian7 un nou-nascut pe teritoriul francez, din parinti cetateni romani, va putea dobandii cetatenia franceza si documente de legitimare franceze ? (comparativ cu ... (vezi toată discuția)
Reintregirea familiei dintre un cetatean roman si o cetateana din bolivia( in bolivia nu este ambasada sau consulat roman) catalin_gegea catalin_gegea Sunt cetatean roman cu rezidenta in bolivia si sunt casatorit cu o cetateana din Bolivia(casatoria legala a avut loc in spania in anul 2008).Avem 2 copii un ... (vezi toată discuția)
O intrebare - cum pot calatori cu minori in afara granitelor? Subti Subti Buna locuiesc in franta si am o fetita de o luna .Are certificat de nastere francez ieu am acte de rominia cu mama sa .Daca vreau sa vini in rominia cu cea ... (vezi toată discuția)