avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... O intrebare - cum pot calatori cu minori in afara ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

O intrebare - cum pot calatori cu minori in afara granitelor?

Buna locuiesc in franta si am o fetita de o luna .Are certificat de nastere francez ieu am acte de rominia cu mama sa .Daca vreau sa vini in rominia cu cea mica o mai pot trece granita sau trebuie sai fac acte . Mentionez ca sotia are 2 copii de 11 ani si 13 ani au pasapoarte , nu sunt ieu tatal lor pot sai mai aduc inapoi in franta .multumesc de sfaturi
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:07, 8 Mai 2012
Nu puteti veni cu fetita cea mica in tara fara sa-i faceti titlu de calatorie la consulat aveti nevoie de un act cu poza ca sa puteti calatori cu ea.
Va prezentati (amandoi parintii) cand faceti cererea pentru eliberarea titlului de calatorie cu urmatoarele documentele necesare:
- certificatul de nastere al minorului
- actele dvs. de identitate valabile (pasapoarte sau carti de identitate).
Nu este obligatoriu sa fie prezent si copilul, este suficient sa duceti doua fotografii color tip pasaport, cu capul descoperit, pe fond alb.
Costa 65 de euro.

Puteti face si inscrierea certificatului de nastere francez (pentru a-i obtine certificatul romanesc) tot la consulat.
Daca nu, in momentul in care veniti in tara trebuie sa mergeti la Starea civila de la locul de domiciliu si sa faceti acolo transcrierea.

Vreti sa veniti in Romania singur cu toti cei trei copii iar apoi sa plecati iarasi inapoi cu ei, fara sa fie si sotia cu dvs.?
Va intreb ca sa nu scriu degeaba :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce acte are nevoie un minor nascut in franta (din doi parinti romani),nerecunoscut la ambasada romaniei,pt a putea calatori in romania si a se intoarce inapoi in franta? Carmen210181 Carmen210181 Buna ziua! Sunt mama a trei copii nascuti in Franta din doi parinti romani,necasatoriti.Singurele acte de care dispun copiii mei in varsta de 8,7 respectiv 6 ... (vezi toată discuția)
Cetatenia bebelusilor nascuti in germania din parinti romani Ecobici Ecobici Suntem de 3 Ani si 8 luni in Germania iar de 2 Ani si. 2 luni avem drept de muncä pe durata nedeterminata. Pe 1 Apr a venit pe lume fetita noastra iar peste 2 ... (vezi toată discuția)
Declararea nou-nascutilor in italia si titluri de calatorie VLADVASILE71 VLADVASILE71 Buna ziua, sunt tatal a doi gemeni nascuti anul trecut in ltalia luna august (suntem romani amandoi si eu si sotia casatoriti legal in Romania ). Care sunt ... (vezi toată discuția)