avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... asociat decedat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

asociat decedat

Sunt asociat la un S.R.L care nu mai are nici un fel de activitate de cel putin 5 ani, dar are datorii la stat. Asociatul meu a decedat. Ce se intampla in aceasta situatie cu datoriile si cu firma?
Cel mai recent răspuns: dan6i , utilizator 15:22, 11 Martie 2012
In cazul asociatului decedat, partile sociale detiniute de el revin mostenitorilor de drept.

Primul pas pe care trb sa-l faceti este sa verificati firma la reg. com in ce situatie se afla in prezent (de ex. inactiva, in functiune, dizolvata din oficiu, etc)
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
Flavius1984, utilizator
Multumesc, ma voi duce. Oricum noi nu am mai facut nimic de cand am inchis magazinul pe care il aveam cu chirie (cu 5 ani [n urma), doar contabila a depus declaratiile pe 0.
Inactivitatea o puteti verifica pe site-ul ministerului finantelor - informatii fiscale si bilanturi - agenti economici. Introduceti C.U.I. si codul de acces si veti afla daca societatea este declarata inactiva d.p.d.v. fiscal.
Nu este nevoie sa va deplasati, ptr verificare va sfatuiesc sa verificati asa cum va aratat utilizatorul Lucian si in fctie de starea societatii scrieti pe forum ca sa stiti ce aveti de facut urmatorul pas.

Cu stima.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
Flavius1984, utilizator
La stare societate ,scrie data inregistrarii.

Alte discuții în legătură

Probleme firma inactiva marian34235 marian34235 Buna ziua! Am urmatoarea situatie Am incercat sa imi infiintez o noua firma s-au sa mi se cesioneze parti socialede la alta societate dar am interdictie ... (vezi toată discuția)
Creare firma cu o alta firma inactiva Alirazvan Alirazvan Salut! Situatia mea este urmatoarea: Sunt administratorul unei firme care de cateva luni nu mai are nicio activitate si de 1 luna este declarata inactiva. ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva LuckyStela LuckyStela Buna ziua! In 2005 am infiintat un SRL, am activat pe ea 4 luni. Contabila nu a depus nimic desi a fost platita, asta am aflat mai tarziu. Din diverse motive ... (vezi toată discuția)