avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Creare firma cu o alta firma inactiva
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Creare firma cu o alta firma inactiva

Salut!

Situatia mea este urmatoarea: Sunt administratorul unei firme care de cateva luni nu mai are nicio activitate si de 1 luna este declarata inactiva. Pe aceasta firma am cateva datorii la Anaf, in valoare de aproximativ 1500 de lei.
In conditiile date, imi pot infiinta o alta firma cu cineva, sau trebuie sa ii rezolv problemele primei firme si abia ulterior?
In alta ordine de idei, as dori sa stiu cum pot plati contributii la stat pentru cesionarea drepturilor de autor? Adica, daca scriu articole pentru diverse site-uri si sunt platit pentru asta, imi trebuie neaparat o forma legala de tip PFA, SRL, etc sau pot sa declar ceea ce primesc si sa platesc un impozit? :).
Multumesc si seara frumoasa!

Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 09:14, 19 Noiembrie 2013
nu are nimeni raspuns?
1. Inainte de a infiinta alta firma mergeti pana la finante si solicitati cazierul dvs fiscal, daca nu sunt inscrieri in cazierul fiscal puteti lua in considerare sa constituiti o alta firma.

a.dar odata cu constituirea firmei va trb sa declarati si in ce firma mai sunteti asociat !!!

b.in situatia in care cazierul fiscal nu este "curat", aveti ca si optiune asocierea in participatiune (va recomand sa studiati inainte aceasta forma)

2. Incheiati o conventie scrisa de colaborare (o anumita forma de contract) cu respectivele site-uri si inregistrati la finante contractul.

Cu stima.

Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2013
Flavius1984, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl, firmele la care mai e asociat sunt inactive Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Un domn are 2 societati comerciale declarate inactive la Finante (in ambele e asociat - nu stiu daca unic in una din ele sau in ambele cu cineva). ... (vezi toată discuția)
Problema cazier fiscal GraVld GraVld Buna ziua, am fost administratorul unei societati pe care am cesionat-o, avand o datorie catre bugetul de stat de 9000 lei in anul 2013. Noul administrator nu ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal aligadot aligadot Am avut o firma(srl) pe care am deschis-o(acum 2 ani) si nu am depus nici un bilant, activitate nu prea am avut, ea a fost totusi deschisa cu incepere de ... (vezi toată discuția)