avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... asociat decedat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

asociat decedat

Sunt asociat la un S.R.L care nu mai are nici un fel de activitate de cel putin 5 ani, dar are datorii la stat. Asociatul meu a decedat. Ce se intampla in aceasta situatie cu datoriile si cu firma?
Cel mai recent răspuns: dan6i , utilizator 15:22, 11 Martie 2012
Ca sa va usurez cautarea, lasati-mi un msj privat cu CUI-ul firmei si o sa va trimit starea actuala a societati.
Am primit msj, firma apare ca fiind in functiune cu o anumita datorie catre finante.

Aveti 2 optiuni in situatia de fata:

1. Esalonarea platii la ANAF - va trb sa reluati activitatea societatii si sa mergeti pe profit (aveti nevoie de un economist sau contabil bun, consultant fiscal);

2. Sa cereti insolventa societatii prin procedura simplificata a falimentului (aveti nevoie de ajutor avizat, respectiv un jurist, lichidator).

Cu stima.
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
Flavius1984, utilizator
Variant a 2-a mi se pare cea mai buna. Problema este ca firma asta mi-a golit buzunarele, ba am mai facut si un credit de 30000 lei pentru nevoi personale, pe care i-am investit in firma si inca mai am mult de platit. Cat de mari sunt riscurile daca o las asa cum e?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme firma inactiva marian34235 marian34235 Buna ziua! Am urmatoarea situatie Am incercat sa imi infiintez o noua firma s-au sa mi se cesioneze parti socialede la alta societate dar am interdictie ... (vezi toată discuția)
Creare firma cu o alta firma inactiva Alirazvan Alirazvan Salut! Situatia mea este urmatoarea: Sunt administratorul unei firme care de cateva luni nu mai are nicio activitate si de 1 luna este declarata inactiva. ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva LuckyStela LuckyStela Buna ziua! In 2005 am infiintat un SRL, am activat pe ea 4 luni. Contabila nu a depus nimic desi a fost platita, asta am aflat mai tarziu. Din diverse motive ... (vezi toată discuția)