avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract

Firma la care lucrez, a incheiat cu un client un contract pentru executarea unui monument funerar dintr-un granit ce trebuia adus din import.
Munumentul a fost executat partial ( in cadrul timpului de executie) dar i s-a trimis clientului o fotografie a monumentului inainte de a fi adus in tara si acesta l-a refuzat pentru ca nu i-a placut culoarea. I s-au mai trimis fotografii cu alte masive la culoarea pe care si-o dorea si nici acelea nu i-au placut.
I s-a propus sa primeasca banii inapoi pentru ca nu gasim material asa cum isi doreste si refuza sa rezilieze contractul, dar ne ameninta cu solicitarea de despagubiri in instanta daca nu ii aducem ce vrea el. Precizam ce este vorba de o piatra naturala, iar materialul difera dintr-o parte a masivului in alta si cu atat mai mult intr-un zacamnt .
Avem dovada ca i s-a propus rezilierea contractului cu returnarea banilor. Ce trebuie facut ca sa scapam de acest client caruia nu-i putem aduce luna de pe cer?
Aproape toata corespondenta s-a purtat pe e-mail si emailurile nu le-am sters. Poate fi folosita aceasta corespondenta ca dovada in cazul unui proces?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 19:50, 14 Martie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, corespondenta electronica poate fi invocata in cadrul unui proces.
Daca prin contractul de executie v-ati asumat obligatia de a executa momumentul dintr-un anumit material, cu anumite calitati, nu prea aveti ce face. Puteti schimba materialul, deci obligatia contractuala, numai pe calea acordului de vointe al partilor contractante. In acest caz beneficiarul are dreptate.
Daca nu exista o astfel de obligatie contractuala, iar beneficiarului nu ii convine nimic, in cazul unei actiuni in instanta dvs. veti proba ca ati depus toate diligentele pentru executarea contractului si probabil veti fi exonerat de raspunderea neindeplinirii obligatiilor contractuale.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca culoarea care v-o solicita nu a fost prevazuta in contract nu aveti obligatia de a-i procura materialul cu culoarea care si-o doreste. Vedeti contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie la zi debitare material lemnos sugar22 sugar22 Buna, Sunt confuz, Care legi trebuiesc luate in considerare sau/si reglementeaza pentru atelier tamplarie cu urmatoarele activitati: prestari ... (vezi toată discuția)
Inselaciune in contract de prestari servicii virgil1971 virgil1971 Va salut. Se poate vorbi despre inselaciune comisa de un prestator de servicii, in cadrul unui contract, daca beneficiarului, dupa ce a achitat avansul, i se ... (vezi toată discuția)
În urmă cu câțiva ani am dat declarație într-un dosar penal, iar acum sunt citat ca martor. de ce trebuie să mă prezint iar? walter22 walter22 Buna ziua! acum cativa ani, m-am dus la un cabinet medical sa-mi fac fisa medicala pentru permisul auto. Acolo la acel cabinet se faceau niste \"magarii\" iar ... (vezi toată discuția)