avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accident la scoala in tipul pauzei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accident la scoala in tipul pauzei

am o problema grava cu copilul meu, a fost accidentat la ochi de un un copil in timp ce si lua masa in curtea scolii sub un copac.Accidentul a fost atat de grav incat a facut interventie pe glob deschis, apoi schimbarea cristalinului, dar si asa vederea lui a ramas foarte slaba.Toti se comporta ca si cand nu s-a intamplat nimic iar eu sunt in pragul nebuniei nestiind ce sa fac.Copilului i s-a intamplat asta chiar din primul an si luna de scoala.
va rog sa ma ajutati cu un sfat, deoarece a trecut deja 1 an jumate de la accident, cheltielile ii sunt foarte mari deja si situatia copilului este destul de grava pentru toata viata.Am avut pe rol o ancheta penala, dar fara nici un fel de rezultat.
ce sa fac?
Buna seara,
Nu am semnat nimic, nu s-a adus la cunostinta nimic,incidentul s-a intamplat destul de repede.
intr-o zi de marti I-au furat un fes, am aflat de la copil cand am ajuns acasa seara, iar urmatoarea zi de miercuri a venit cu ochiul in palma direct in sala de operatie,pe patul de spital.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
miki78sandu, utilizator
Nu are importanta cand s-a produs incidentul. Sesizati in scris ITM si sa aveti document de inregistrare (la registratura ITM sau document de la posta ca ati depus sesizarea). Anexati la sesizare o copie dupa certificatul medical si dupa orice alt document care sa mentioneze producerea incidentului.
In decurs de 30 de zile de la primirea sesizarii, ITM are obligatia (conform OG nr.27/ 2002 aprobate prin Legea nr. 233/ 23.04.2002, privind solutionarea petitiilor cetatenilor) sa va trimita un raspuns scris, in urma anchetei pe care a desfasurat-o.
Puteti merge si in audienta la seful ITM si sa depuneti sesizarea, dar tot cu nr. de inregistrare.
Aceasta ancheta ma poate ajuta intr-un eventual proces?
MUltumesc!
Ancheta ITM trebuie sa stabileasca responsabilitati pentru producerea incidentului si masuri pentru a nu se mai intampla evenimente similare. Nimeni nu va putea ascunde producerea incidentului (exista martori, nu ?), chiar daca s-a petrecut cu mult timp in urma. Cu siguranta exista teama inspectoratului scolar si a directorului scolii pentru ca nu au anuntat producerea accidentului de munca la ITM asa cum prevede Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/ 2006, motiv pentru care vor primi amenda contraventionala consistenta.
Procesul verbal intocmit de catre ITM in urma cercetarii incidentului va poate fi un document util in proces civil, asa dupa cum am precizat inca din primul meu mesaj in forum. Veti avea nevoie de un avocat specializat in dreptul muncii, protectia muncii si conditii de munca, care sa va reprezinte in proces. Acest avocat va trebui sa ceara instantei sa se faca o expertiza tehnica in domeniul protectiei muncii si o expertiza tehnica medicala, ambele expertize judiciare.
Nu vor putea fi evitate de catre ancheta ITM responsabilitatile institutiilor statului (primarie, inspectorat scolar, scoala), caz in care procesul civil se va derula cu mare greutate si va costa mult. Nu va pot garanta ca in urma procesului civil veti obtine niste despagubiri materiale, dar macar moral veti fi impacata.
Va doresc sa va regasiti linistea si sa aveti succes medical cu micutul.
Incercati prin Casa nationala de sanatate (care va furniza o mare parte din bani), in baza diagnosticului pus copilului, sa ajungeti la Odesa, unde sunt specialisti deosebiti. Si la Spitatul Militar Bucuresti sunt specialisti deosebiti. Pentru un diagnostic corect este util sa-l vada pe micut un specialist adevarat.
Legislatia sanitara (Legea nr. 95/ 2006) prevede posibilitatea tratamentului in strainatate daca in tara nu se pot obtine rezultate si totusi exista anumite interventii care se pot face doar in anumite clinici din strainatate.
Buna ziua
Parerea mea este ca ar tb sa formulati o petitie - sesizare la Ministerul Justitiei impotriva procedurilor de desfasurare a anchetei pentru ca dupa cate se pare oricat de multe initiative ai intotdeauna te impiedici de un sistem judiciar defectuos.
De asemenea ati putea deschide o actiune civila pentru atragerea raspunderii parintilor pentru recuperarea prejudiciului cauzat, solicitand in acelasi timp si daune morale. In timbrarea cererii puteti sa va folositi de ajutor public judiciar care in raport de veniturile dvs ar putea sa va scuteasca de la plata taxei de timbru si sa va acorde si a vocat din oficiu.

Multa sanatate pustiului si mult succes

Alte discuții în legătură

Raspunederea minorului corinuta corinuta Un copil de 8 ani are o altercatie cu un alt copil de varsta lui, in urma caruia se lasa cu cateva rani, respectiv il raneste la ochi. Ce se intampla in acest ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe proprie raspundere parinti pentru fapte ale elevului in timpul cursurilor adrianak72 adrianak72 Buna seara, Intrebarea mea este legata de urmatoarea situtatie cu care ne confruntam cu colegele. In scoala la care predau eu, ca profesor de sprijin, avem ... (vezi toată discuția)
Copilul meu a fost izbit foarte tare de gardul școlii, în pauză, și are clavicula ruptă în două locuri. cum ar trebui să procedez? monicaculic monicaculic Bună ziua. Spuneți mi , va rog cum trebuie sa procedez referitor la incidentul din curtea școlii. În pauză ,un elev de clasa a 5 a, a deranjat jocul unor ... (vezi toată discuția)