avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... implicatiile suspendarii contractului de munca prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

implicatiile suspendarii contractului de munca prin suspendarea activitatii la o gravida

Care sint implicatiile suspendarii contractului prins suspendarea activitatii de munca la o gravida, daca se iau in calcul veniturile din ultimul an si faptul ca trebuie ultimul an sa fie lucrat, inainte de intrarea in ccc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 11 Martie 2012
Daca societatea si-a suspendat activitatea, atunci c.i.m. vor trebui sa inceteze ... astfel, salariatii pot intra in somaj , iar din somaj in CCC...
suspendarea nu este limitata doar la 30 de zile? si daca se suspenda doar pe o perioada limitata si deci nu se ma mai intra in somaj cum e considerata perioada in cadrul celor 12 luni obligatorii pt indemnizatia crestere copil?
Din cate stiu suspendarea activitatii unei societati se poate face pe maxim 3 ani ... cred ca faceti confuzie ... una este suspendarea activitatii unei societati si alta este suspendarea c.i.m. ...
ma refer
la ART. 52 (1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
d) in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive
economice, tehnologice, structurale sau similare
(3) In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5zile...

ART. 53 (1) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau
intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi
mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 52
in cazul acestor reduceri temporare si /sau intreruperi temp a activitatii , din ce am inteles eu nici vechimea nu merge din moment ce este suspendat contractul deci, nu se mai cumuleaza la cele 12 luni necesare cotizarii pt ccc

Aceasta perioada se ia in considerare la stabilirea celor 12 luni penru CCC ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic padicam padicam Buna ziua, Ma poate informa cineva cum e cu somajul tehnic? Putem da in somaj tehnic parte din angajatii firmei? Angajatul trebuie sa aiba o anumita vechime ... (vezi toată discuția)
Angajatorul obligă salariatii să ia concediu de odihna în această perioadă , este legal? Covid Covid Cand se declară stare de urgență nu există altă modalitate de a ajuta salariații institutiilor care își suspendă activitatea în această perioadă? ... (vezi toată discuția)
Incetare activitate cf art.52 alin1 lit c din cm antonia_m09 antonia_m09 As vrea sa stiu daca la o societate cu activitate de costructii este legala suspendarea pe 30 zile a CIM angajatilor( fara plata slariilor) datorita incetarii ... (vezi toată discuția)