avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu vecinii

Buna. Proprietarul unui club. Nu va pot zice denumirea si locatia din motive bune. Am si eu o problema .. sper sa ma puteti ajuta intr-un fel sau altul. Am o vecina cu probleme care tot timpu face reclamatii si "da din papagal". Aceasta persoana a strans mai multe semnaturi de pe strada, pentru inchiderea activitatii. Foaia pe care s-au semnat, contine doar un tabel cu numele si semnatura acestora. Pe alta foaie scrie "pentru ce or semnat". Este legal acest document ? Alta chestie .. mi s-o zis de la primarie ca o sa vina Sanepidu, sa masoare decibelii in timpul noptii, sa vedem daca este adevarata acuzatia. Or mai fost masuraturi de genu, si nu am trecut peste limita legala admisa .. si asa o sa fie mereu. Ce pot eu face in cazul asta sa nu mai fiu deranjat ? o pot da in judecata pentru calomnie sau atlceva ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Lorant , utilizator 11:17, 20 Noiembrie 2008
Daca aveti indoieli cu privire la faptul ca persoanele care locuiesc pe strada nu stiu pentru ce au semnat in Tabel, intocmiti si dvs. un Proces-verbal cu semnaturi ale persoanelor care locuiesc pe strada insa specificati in cuprins ca acestea nu au nimic de obiectat cu privire la activitatea desfasurata de clubul dvs.
"Sanepidul" nu are atributia "de a masura decibelii" insa Agentia pentru protectia mediului, da!
In ceea ce priveste Tabelul in care apar doar nume si semnaturi, fara a se preciza in cadrul aceluiasi inscris despre ce anume este vorba, daca se va dovedi ulterior(presupunand ca acest inscris nu este valabil incheiat), ca persoanele nominalizate stiau pentru ce au semnat si au fost de acord cu incetarea activitatii clubului dvs., atunci actul este perfect valabil.
Puteti sa o dati in judecata pe vecina daca faptele acesteia v-au cauzat prejudicii si aveti dovezi in acest sens.Cel mai bine, prezentati unui specialist in drept situatia si documentele pe care le aveti si veti primi indrumare concreta.
multumesc de informare. si apropo, la noi in judet sanepidul detine aparatul de masurat decibei .. nu stiu cum si de ce dar traim in romania, tara tuturor posibilatilor :)
O societate nu isi inceteaza activitatea pentru ca cineva a intocmit un tabel cu niste semnaturi! Daca vor acest lucru trebuie ei sa va dea in judecata si sa dovedeasca motivul pentru care solicita incetarea.
bun .. deci sa inteleg ca reclamatiile la primarie nu au nici un sens ? doar atunci poate sa ajunga la ceva daca ma da in judecata ?
Un club intr-un cartier de locuinte nu este tocmai potrivit. Daca semnaturile stranse de dna respectiva sunt, cu adevarat, pt ca pe cetateni ii deranjeaza acest club lista poate fi folosita acum pt reclamatii la diverse institutii, pt ca mai apoi sa fie folosita in instanta, alaturi de raspunsurile primite de la institutiile unde va reclama. Probabil ca muzica nu se aude foarte tare, dar noaptea ecoul se propaga... altfel, iar daca dna locuieste foarte aproape de localul dv are si ea dreptul la liniste. Apoi, mai e problema clientilor... care, poate, se manifesta zgomotos cand intra, dar mai ales cand pleaca. Unii se gandesc sa mai ude si natura... E si problema cu masinile care vin si pleaca, trantind portierele si turand motoarele sub ferestrele oamenilor – cand acestia, de regula, dorm.

Ar trebui sa va bucurati ca traim in Ro, tara tuturor posibilitatilor – nu in multe state ati fi primit aprobare pt un club de noapte intr-un cartier de locuinte.

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii publice kobgala kobgala buna ziua !vreau sa fiu cat mai scurta ,cum pot proceda cu o doamna judecatoare care locuieste intr-un apartament deasupra mamei mele si care la orice miscare ... (vezi toată discuția)
Numarul de decibeli maxim admisi la geamul vecinului Ovidiu Andrei Ovidiu Andrei De curand mi-am deschis o mica afacere mai precis o piscina care se afla intr-un sat. In weekend se tin si petreceri care dureaza pana dimineata dar in timpul ... (vezi toată discuția)
Program de liniste mir2006 mir2006 Va rog sa-mi spuneti daca exista undeva, in lege, reglementat programul de liniste, sau este stabilit de Adunarea Generala, in cadrul Asociatiei de ... (vezi toată discuția)