avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburarea linistii publice

buna ziua !vreau sa fiu cat mai scurta ,cum pot proceda cu o doamna judecatoare care locuieste intr-un apartament deasupra mamei mele si care la orice miscare din casa noastra vine la usa spunandu-ne ca o deranjam si ca ne reclama.exemplu concret:de ziua nepotului ne-a trimis politia la usa spunand ca este prea tare muzica,de revelion la fel spunand ca dansa trebuie sa lucreze la dosare,ca mama se uita la televizor cu sonorul prea tare,in fine mama traieste intr-o spaima totala de fiecare data cand merg pe acolo imi spune sa dam televizorul mai incet ii este teribil de frica de ea.va rog sa ma ajutati cu un sfat,stiu ca are relatii dar trebuie sa se poata face ceva. imi cer scuze daca nu o sa incadrez discutia pe forum unde trebuie.
Cel mai recent răspuns: dumitrucera , utilizator 10:28, 2 Iulie 2018
Programul de liniste 22-8 si 14-17
~ Conținut șters la cerere ~
buna seara!cu tot respectul pentru raspunsul dumneavoastra,eu nu inveninez pe nimeni(ma refer strict la raspunsul dat de jurist clement),nu suntem barbari si nici indisciplinati doar ca nu mi se pare normal ca in noaptea de revelion sa trimiti politia la usa cuiva doar pentru ca se uita la televizor cu sonorul mai tare,asta ar fi o treaba,alta ar fi ca nu mi se pare normal sa ameninti tot timpul in jurul tau oamenii cu meseria pe care o faci si relatiile pe care le ai,doamna sa-si faca meseria la tribunal si sa nu faca caz de ea acolo unde locuieste caz in care este doar un simplu locatar egal in drepturi cu mine,sau nu este asa domnule jurist?nu vi se pare un abuz sa fii tot timpul amenintat ca "eu sunt judecator si am ac de cojocul celor ca voi"???!!!eu am pus o intrebare cu tot respectul daca puteti si daca vreti sa raspundeti ok daca nu ,nu e cazul sa jigniti pe nimeni pentru ca nu ne cunoastem personal ca sa puteti sa-mi aduceti vreun fel de acuze!apropo de deranjarea linistii publice cum poate un politist care vine la usa mea sa stabilesca daca decibelii care ies din televizorul meu sunt in limitele normalului,care sunt criteriile dupa care acesti domni stabilesc daca eu deranjez pe cineva,pentru ca daca se bazeaza pe o simpla reclamatie si eu pot face o suta la adresa celor care se uita urat la mine!si chiar nu am nimic cu faptul ca doamna este JUDECATOARE!!!!!!doar cu faptul ca face prea mult caz de asta(lucru care nici macar nu e de bun simt)si isi cam arata fortele unei scari de bloc plina cu pensionari!asta este,sper sa nu fi deranjat pe nimeni,imi doream un raspun simplu si fara acuzatii,oricum multumesc!
Buna ziua.Ma implic si eu pe aceasta tema si poate primesc si un raspuns.Poate politia sa faca ceva daca primaria da autorizatie la un club de noapte sa functioneze pana dimineata la 5 iar muzica deranjeaza vecinul care are perete comun?Si ce putem face? Cum si unde sa actionam?
sunt intr-o situatie similara

1) politia nu aplica amenzi, decat pentru sonometre care elibereaza "bon"
2) in momentul in care vine politia indivizii dau muzica mai incet, chiar daca sonometristul e autorizat si aparatul are aviz metrologic, muzica a fost smechereste data mai incet si politia , ce sa mai constate?
3) in momentul in care il chemi sa constate pe partea adversa va da muzica mai incet, iarasi va iesi valoarea sub 40 db noaptea. (smecherie)
4) numai apartamentul meu are "probleme" deci sunt singur, iar parintii nu pot fi martori
5) acum 10 ani. am castigat un proces pe baza de expert sonometrist si martori ( dar am fost 5 martori, eu nefiind cel care a initiat actiunea, fiind martor, dar IATA A FUNCTIONAT) acum sunt singur, discoteca fiind la subsol , doar eu la parter
6) e greu sa ii vanezi, sonometristul face 1/2 ora pana ajunge la mine acasa.
7) nimeni din bloc nu mai e deranjat de muzica ( doar apartamentul meu, doar eu) sunt singurel.
8) alti vecini care au facut alt teanc de plangeri pt ocuparea abuziva a trotuarului cu mese si scaunle au acuzat ca gardul nu e viu, ci doar copacei pusi in ghiveci (asta ma amuzat si pe mine, ce a reclamat el) :)), distanta pe trotuar de trecere.. e prea mica....etc etc, e domeniu public strada....
9) noi intre noi ca vecini nu reclamam acelasi lucru, si toti nu suntem martori la celalalt, pt ca nu ne deranjeaza acelasi motiv ( nasol)
10) locatarii din blocul meu....nu sunt deranjati de muzica noaptea.... si nu vor sa vina ca martori la expertiza sonometrica, lucru care e legal, SA FII MARTOR.
11) dupa trei amenzi aplicate, se desfiinteaza firma, si o sa faca alta :))
12) foarte greu de dat aceste "trei amenzi"....si gasit probe, si martori care doar sa semneze, ca martori.
13) Deci sunt singurel , ca dvs intro "casa"
14) sonometristii sunt super de treaba, merita cei 50 euro pt trei drumuri si 6 masuratori (aparate stinse, aparate oprite), dimineata, seara, noaptea.
15 au mai facut si alte smecherii...
16) am solicitat sa fiu jos, in discoteca la butonul de volum atunci cand se face masuratoarea, iar sonometristul e in casa mea, "vegheat" de parinti si cu administratorul discotecii acolo.

Daca nu accepta, scrii in procesul verbal ca nu a acceptat, dar trebuie martor ca nu a acceptat si este super !!! ( deci.. iarasi martor)

Administratorul a acceptat sa fiu la butonul de volum! (stie el de ce, ca altfel....il pui in fata faptului implinit)

garda de mediu lea impus sa aiba expertiza sonometrica cu 20 de masuratori facute din toate unghiurile posibile, dar.....dar...... au reusti si m-au pacalit, acum singura modalitate aici ... trebuie sa vin eu cu un expert independent, plus sa fiu jos .....la butonul de volum

toate masuratorile sunt in primul rand teoretice! ( cand nu e public acolo)

dar se pot face si practic, cand e public acolo. ( cu conditia ca nu se pot da aparatele incet pentru masuratoarea cu aparatele stinse)

---
E foarte interesant, ce anume considera Sanepidul sau Directia de Sanatate, focar de infectie?

Adica.. cum sa ii pun pe ei in fata dovezilor, ca sa nu mai poata spune ca nu e focar de infectie?

( mie mi-au raspuns ca nu au gasit focar de infectie, in gunoaiele lor)
eram doar curios care e definita perfecta din punctul lor de vedere

(cum trebuie sa inmanez "proba"?
cum prinzi sobolanul din gunoi? :))
si i-l dai sanepidului?
iti da bon pe el la schimb?)

--reteta perfecta e minim 3, 4, 5 martori si expert sonometrist, plus semnatura reprezentatnului discotecii, iar daca refuza e vai de el !!! ( e total in defavoarea lui, proces verbal ca a refuzat, cu martor) si a incurcat-o !!!! de aceea si accepta !
--- sonometrele care dau "bon" le plac politistilor...
daca esti singurel, e "dificultate in plus"

dar cred ca sonometrul cu bon, e ok, chiar daca esti singur!
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
ContSters83715, utilizator

Alte discuții în legătură

Vecini galagiosi pirlog_mihai pirlog_mihai Buna ziua,cred ca problema vecinilor galagiosi este una aprig dezbatuta insa nu am gasit raspunsuri concrete pana acum,adica: Daca in cadrul asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda aplicata pe nedrept ContSters83715 ContSters83715 politistul mi-a dat o amenda pe nedrept ca am sunat la 112 noaptea, reclamand vecinul. Vecinul are mai multe amenzi pt tulburarea linistii publice. Pe ... (vezi toată discuția)
Numarul de decibeli maxim admisi la geamul vecinului Ovidiu Andrei Ovidiu Andrei De curand mi-am deschis o mica afacere mai precis o piscina care se afla intr-un sat. In weekend se tin si petreceri care dureaza pana dimineata dar in timpul ... (vezi toată discuția)