avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini galagiosi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini galagiosi

Buna ziua,cred ca problema vecinilor galagiosi este una aprig dezbatuta insa nu am gasit raspunsuri concrete pana acum,adica: Daca in cadrul asociatiei de locatari sunt anumite ore de liniste si vecinul are muzica la un volum care face geamurile sa vibreze atat in acel interval cat si in rest ce este de facut?
Am incercat sa vorbesc cu administratorul,i-a atras de cateva ori atentia insa fara efect.Din cate am inteles ar fi avut ceva probleme cu politia in urma cu ceva timp si ceilalti vecini ezita sa il atentioneze.Intrebarea mea este urmatoarea:La politie pot apela doar in cazul in care nu respecta orele de liniste sau in oricare alta situatie in care el deranjeaza prin zgomotul facut(si la ,,a deranja"nu ma refer ca inchide o usa sau urmareste un film)?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
pirlog_mihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: liliana11 , utilizator 21:59, 16 Aprilie 2013
Acest aspect este prevazut in legea 61/1991, actualizata in 2008 si republicata in MO 750 din 6/11/2008:
29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora;

29.1). organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban;
In privinta orelor de liniste am inteles,dar cu privire la excesul de decibeli din afara acelui regulament ce as putea face?
Special v-am subliniat art 29.1 care este un adaos, de fapt, la vechiul art.29.
Acest text adaugat acopera o gama intreaga de dezagremente, inclusiv in blocuri, si pe care politia comunitara le poate folosi pentru amendarea persoanelor recalcitrante.

Mai mult de-atat, ce sa va spunem? Administratorul sau presedintele blocului nu au niciun fel de atributii in acest sens, decat poate de atentionare, dar este o solutie aproape ineficienta.

Numai politia poate sa mai faca ceva, numai ca aceste persoane primesc amenzi, dar nu le platesc...

Ce s-ar mai putea face?...
Multumesc pentru raspuns
Sunati la 112 si solicitati sa intervina politia la orice ora. In apartament trebuie sa avem confort permanent si nu numai in orele stabilite de aceasta lege. Sigur ca orice proprietar mai repara cate ceva, mai scapa ceva din mana, copiii se joaca uneori mai zgomotos... iar vecinii trebuie sa fie ingaduitori unii cu altii dar totul are limite, iar aceste, cu siguranta sunt depasite in cazul unuia care face sa vibreze peretii cu muzica data la maxim crezandu-se in discoteca.
Sesizati politia.

Alte discuții în legătură

Sonometre autorizate cezarionescu cezarionescu Buna ziua. Locuiesc in Petrachioaia Ilfov si avem probleme cu zgomotele de la petreceri. Politia Romana mi-a explicat ca nu au sonometre autorizate cu care ... (vezi toată discuția)
Pot asculta muzica tare? MFilip MFilip Buna ziua, As vrea sa aflu care imi sunt drepturile de a asculta muzica/face zgomot intre orele legal prevazute,respectiv daca exista o limita de decibeli ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice kobgala kobgala buna ziua !vreau sa fiu cat mai scurta ,cum pot proceda cu o doamna judecatoare care locuieste intr-un apartament deasupra mamei mele si care la orice miscare ... (vezi toată discuția)