avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Sonometre autorizate
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Sonometre autorizate

Buna ziua.

Locuiesc in Petrachioaia Ilfov si avem probleme cu zgomotele de la petreceri. Politia Romana mi-a explicat ca nu au sonometre autorizate cu care sa masoare nivelul de zgomot si m-a directionat catre garda de mediu.
Raspunsul oficial al garzii de mediu Ilfov este

Garda Nationala de Mediu nu poate masura nivelul de zgomot deoarece nu detine sonometre metrologizate si acreditate. Pentru tulburarea linistii publice va rugam sa va adresati Politiei Romana/Politiei locale sau Directiei de Sanatate publica


Am impresia ca GNM minte despre faptul ca nu are sonometre si ca alerg in cerc.

Va rog sa ma sfatuiti cine detine aceste sonometre si cum pot sa adresez problema zgomotelor in sensul inchiderii suesei de zgomot. O amenda nu rezolva din pacate nimic deoarece zgomotul continua nestingherit.

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:28, 29 Septembrie 2017
Contactati DJSP care in cadrul laboratorului pentru determinari de noxe detine sonometru verificat metrologic si personal autorizat sa-l deserveasca.
Fiind vorba de efectuarea unor determinari la limita proprietatii celor care produc zgomotul, in mod normal aceste determinari ar trebui efectuate de catre Agentia teritoriala de mediu. Chiar si politia/ politia locala ar trebui sa detina astfel de aparatura si lucratori autorizati sa le deserveasca, in conditiile in care prin lege sunt obligati sa supravegheze respectarea Legii nr.61/ 1991 republicata in 2014 privind respectarea ordinii si linistii publice.
Gasiti aici prevederi legale comentate: www.avocatnet.ro/content/art...
Buna ziua.

Am contactat DSP Ilfov in legatura cu disponibilitatea de a veni sa masoare nivelul zgomotului cu un sonometru.

Raspunsul primit a fost urmatorul [nu pot atasa raspunsul pe forum asa ca il transcriu]:

"Institutia noastra poseda un sonometru, metrologizat, dar personalul nostru nu este abilitat pentru astfel de masuratori, nu este personal specializat.

Termenul de solutionare a sesizarilor este cel prevazut de O.G n.27/2002, adica 30 de zile, personalul DSP cu atributii in control are programul de lucru de L-J intre orele 8:30-17:00, iar Vineri intre orele 8:30-14:30 si nu se poate deplasa intr-un interval de cateva ore de la inregistrarea sesizarii, mai ales inafara programului de lucru, cu exceptia unor situatii deosebite, de risc imediat pentru sanatatea publica"

Cu alte cuvinte degeaba au sonometru si oricum cei care au atributii de control controleaza din birou [program lejer] asa ca de fapt nu pot controla nimic.

Din pacate localitatea i localitatea de domiciliu un exista politie locala iar politia nu detine sonometre. Ce optiuni as avea?


Puteti contacta o firma autorizata de catre ministerul muncii (gasiti pe internet) in judetul dvs. care efectueaza determinari de zgomot. Nu pot sa apreciez costurile.
Lipsa de personal din sistemul sanitar nu este o noutate. Sa nu uitam blocarea angajarilor de guvernul Boc.
Puteti contacta ICPE
[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa cu muzica deschisa in spatele casei mele hori27 hori27 Locuiesc la casa si de curand in spatele casei s-a deschis o terasa cu muzica,zidul de la spatele casei este comun cu aceasta terasa.Zgomotele clientilor si ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sesizat pentru masurarea zgomotului in bloc? gev gev Cine trebuie sesizat pentru masurarea zgomotului facut langa apartamentul nostru? Am sesizat DSP-ul si mi-au raspuns ca nu exista cadru legal. (vezi toată discuția)
Cum scapam de poluarea fonica facuta de o firma? Snick Snick De mai bine de un an, locuitorii unui bloc se confrunta cu urmatoarea situatie (prefer sa nu spun numele orasului): Este un cartier de case in zona centrala a ... (vezi toată discuția)