avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum scapam de poluarea fonica facuta de o firma?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum scapam de poluarea fonica facuta de o firma?

De mai bine de un an, locuitorii unui bloc se confrunta cu urmatoarea situatie (prefer sa nu spun numele orasului): Este un cartier de case in zona centrala a orasului si un bloc vechi cu geamurile catre o casa inchiriata de o firma de constructii care sustine ca are activitate de birouri.
In fiecare zi, inclusiv sambata mai nou sunt adusi muncitori (20-30) cu camionetele si microbuzele, dimineata incarca uneletele in masini, dupamasa le descarca. Toate aceste unelte (roabe, lopeti, betoniere, generatoare de curent, placi vibrocompactoare, Indicatoare rutiere, etc) sunt tarate prin curte pe un trotuar din lespezi de piatra si apoi aruncate in remorci, in strada. Camionetele sunt parcate pe trotuar in strada, pentru a fi incarcate, nu incap pe poarta in curte, si e vorba de 5-6 masini zilnic, dimineata si dupamasa. Camionetele sunt maturate in strada dupa ce le descarca. Sa nu mai vorbim de strigate...
In urma unor sesizari in mediul online pus la dispozitie de catre Primarie/Politia Locala, agentii au constatat cele sesizate, au dat invitatii dar la cateva zile raspunsul oficial al Politiei Locale, in scris este pe scurt: "cele mentionate nu se confirma, firma are activitate de birouri". Am sesizat de asemenea DSP invocand Articolul 4 din Ordinul Ministrului Sănătății Nr. 536/1997 dar am primit acelasi raspuns... "nu se confirma", desi am mentionat intervalele orare cand se intampla. Toate sesizarile au fost insotite de poze. Ma gandeam sa chem presa si televiziunea, daca nu exista alt cadru legal care sa verifice cele mentionate. Ce solutii imi dati? Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2020
Snick, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:45, 7 Aprilie 2020
Puteti contacta o firma autorizata de catre Ministerul muncii/ Inspectia muncii si Ministerul sanatatii sa efectueze determinari de zgomot si vibratii (gasiti pe internet) care folosind sonometru sa aefectueze determinari de zgomot in perioadele de timp de care amintiti si sa emita buletine de determinare noxe.
In baza acestor buletine de determinare noxe plus martori puteti sesiza iarasi politia, primaria, DJSP, Agentia de mediu si/ sau puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce pot sa masor decibelii? marielamotte600 marielamotte600 Cum pot sa stiu cati decibeli are sunetul unei boxe PC date la maxim in functie de watii ei? Stiu ca exista sonometre. (vezi toată discuția)
Zgomot instalatie frigorifica spatiu comercial CristiO CristiO Buna ziua, Va rog sa considerati urmatoarea situatie. Locuiesc intr-un duplex cu o curte de 200m patrati. Langa locuinta mea s-a construit un bloc cu ... (vezi toată discuția)
Vibratie compresor vecini Daniel CT Daniel CT Buna ziua, Situatia este urmatoarea: exact sub apartamentul meu este o alimentara care are montat pe perete, exact sub dormitorul meu, o unitate de racire ... (vezi toată discuția)