avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Zgomot instalatie frigorifica spatiu comercial
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Zgomot instalatie frigorifica spatiu comercial

Buna ziua,

Va rog sa considerati urmatoarea situatie. Locuiesc intr-un duplex cu o curte de 200m patrati. Langa locuinta mea s-a construit un bloc cu spatiu comercial la parter a carui instalatie frigorifica scoate un zdomot care deranjeaza. Pt ca obisnuisc sa petrec timp in curte, zgomotul ma face ca timpul petrecut in curte sa nu mai fie placut, ba chiar stresant.
Va rog sa-mi spuneti daca ma puteti ajuta cu sugestii legat de ce as putea face legal pt a obliga firma sa reduca sau sa indeparteze zgomotul.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:25, 28 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amiabila.
Reclamatii pe la primarie, mediu, etc,
(vedeti ce va raspunde si temeiul)
Sau in instanta. Cam asta este tot.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificati firma in scris, prin adresa trimisa prin posta cu confirmare de primire sa-si rezolve problema, in sensul incadrarii in limitele legale de zgomot la limita propriei instalatii frigorifice. In caz contrar veti deschide actiune in instanta, urmand a aefectua o expertiza tehnica judiciara in specializarea protectia muncii pentru efectuarea de determinari de zgomot si vibratii si emiterea de buletine de determinare noxe.
Puteti sesiza DJSP (pentru disconfortul creat) si Agentia teritoriala de mediu pentru poluare fonica, in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Zgomotul si vibratiile provin cel mai probabil de la un montaj defectuos al instalatiei frigorifice sau de la utilizarea unei instalatii frigorice neconforme, vechi, care nu respecta normele tehnice in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte virgilciobanu virgilciobanu Am o gradina in granita cu mine un vecin are casa ,si a montat agregatul de aer conditionat pe peretele spre grafina mea ,lucru care ma deranjeaza datorita ... (vezi toată discuția)
Vibratie compresor vecini Daniel CT Daniel CT Buna ziua, Situatia este urmatoarea: exact sub apartamentul meu este o alimentara care are montat pe perete, exact sub dormitorul meu, o unitate de racire ... (vezi toată discuția)
Zgomot tare și noxe toată ziua de la generator VioletaGH VioletaGH Zgomot tare și noxe toată ziua de la generator. Menționez ca stau la curte și generatorul vecinului este la 20 de m de gardul meu (vezi toată discuția)