Lucrez la o companie care are peste 500 de angajati si a carei activitate este producerea si respectiv comercializarea de lenjerie si imbracaminte sport.
Obiectul nemultumirii mele este faptul ca luna de luna , societatea intarzie sa ne vireze banii de salariu in cont cu cate o saptamana, uneori chiar mai mult .
Acest fapt este verificabil intrucat un extras de cont ar arata exact data fiecarei luni in care ne-au fost incarcate cardurile.
As vrea a stiu daca ceea ce ni se intampla vis-a-vis de salarii, este permis de codul muncii sau , firma are o justificare in faptul ca are datorii, si eventual, ce argument am putea oferi conducerii pentru a regla aceasta chestiune.
Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns.
Dar tocmai ca firma nu respecta ce scrie in CIM ,intrucat, acolo sunt stabilite datele la care se face plata salariului ca fiind 30 a lunii pentru avans, iar 15 pentru restul chenzinei.
In realitate, in loc de 30 pentru avans , ajungem pana pe 8, uneori chiar 10 a lunii urmatoare, iar restul de plata de asemenea este amanat cu cel putin o saptamana sau chiar mai mult, nefiind niciodata platit la termenul prevazut in contractul individual de munca.
Asadar, ce le-am putea spune?