avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariului cu intarziere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariului cu intarziere

Buna seara! As dori sa ma indrumati, daca este posibil, ce este de facut, deoarece de cateva luni, firma la care sunt angajat si-a facut un obicei in a intarzia plata avansului si a salariului cu cateva zile (chiar si o saptamana...), desi in contract scrie ca drepturile salariale se vor incasa in 15 si 30 ale lunii. Nu suntem sindicalisti ( nu s-a permis acest lucru, dar asta este alta chestiune...), si nu mai stiu ce putem face pe cale legala, evident. Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: icostin66 , utilizator 22:31, 17 Noiembrie 2016
Buna seara,

Cel mult, puteti face o plangere la ITM, care sa vina sa controleze firma si eventual sa le puna in vedere sa respecte termenul de plata al salariului.
Din pacate, nu prea aveti ce face din punct de vedere legal. Teoretic, se poate sa dati in judecata angajatorul daca v-a creat un prejudiciu prin faptul ca vi s-a intarziat plata salariului, de exemplu, ati fost inscris ca rau-platnic pentru ca ati intarziat la achitarea ratelor bancare. Insa in acel moment inseamna ca ati cam rupt orice legatura cu angajatorul.

Cea mai buna solutie ramane sa va gasiti un alt loc de munca.
Va multumesc foarte mult pentru atentia acordata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu restant yo_ionela yo_ionela Buna, In data de 20 feb trebuia sa primesc avansul pentru luna curenta, nu l-am primit. In data de 21 mi-am dat demisia cu acordul partilor cu incetarea ... (vezi toată discuția)
Plata lichidare teo.madalina teo.madalina Am urmatoarea situatie si nu stiu cum sa procedez: Pana in data de 28.02.2011 am fost angajata, cu data de 01.03.2011 am intrat in somaj.La data plecarii nu ... (vezi toată discuția)
Plata salariului. buna ziua, atunci cand se încheie colaborarea ... matlee matlee Plata salariului Buna ziua, Atunci cand se încheie colaborarea cu o societate in cat timp , cf legii, fostul angajator este obligat să plătească ... (vezi toată discuția)