avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu restant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu restant

Buna,

In data de 20 feb trebuia sa primesc avansul pentru luna curenta, nu l-am primit. In data de 21 mi-am dat demisia cu acordul partilor cu incetarea activitatii incepand cu data de 25 feb.
As vrea sa stiu ce sanse am sa imi mai recuperez avansul chiar si lichidarea in conditiile in care angajatorul s-a aratat neserios in ceea ce priveste drepturile restante ale angajatilor. Lichidarea teoretic ar trebui sa o primesc in ziua de lichidare insa avansul pentru februarie? Ce sa fac sa imi primesc banii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:26, 27 Februarie 2013
faptul ca ti-ai dat demisia , nu inseamna ca si renunti la partile cuvenite !

daca faci o reclamatie unde trebuie , o sa-i para foarte rau ca nu te-a onorat cu salariu ! pe vremurile acestea , e bine venita o reclamatie , si nu ma refer doar la ITM ....
M-am gandit la varianta cu ITM-ul insa la cate plangeri sunt/au fost pentru acest angajator nu am auzit sa se fi luat masuri inportante.La cea de-a doua varianta nu stiu la ce anume va referiti? Putei sa imi dati mai multe detalii?
organe abilitate controalelor....
@yo_ionela

Nu exista demisie cu acordul partilor, ci incetarea c.i.m cu acordul partilor.
Drepturile salariale in cazul incetarii c.i.m de obicei se platesc la data inscrisa in c.i.m.
Daca angajatorul nu vi le-a platit, faceti concomitent sesizare la ITM si promovati o actiune in instanta impotriva acestuia, actiune scutita de taxe judiciare.
Neplata salariului poate constituie un motiv de a sesiza ITM-ul si/.sau instanta de judecata cu o actiune impotriva angajatorului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului dupa demisie georgiana888 georgiana888 mi-am dat demisia cu acordul partilor de la o firma si acum nu vor sa imi dea salariul de pe ultima luna.mentionez ca am documentul de incetare a activitatii ... (vezi toată discuția)
Patronul refuza sa mi dea lichidarea gabrielacodorean gabrielacodorean mi am dat demisia in 21 nov si trebuia sa iau lichidarea in 15 dec , ea refuza pe motivul ca am luat avans, ceea ce nu este adevarat, colegii stiu, si nu putea ... (vezi toată discuția)
Salarii restane jianumarian jianumarian Buna ziua, Revin cu o problema mai veche sa spun asa. A trecut o luna de cand mi-am dat demisia de la fostul angajator. Si totusi mai am ceva bani de luat ... (vezi toată discuția)