avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata lichidare

Am urmatoarea situatie si nu stiu cum sa procedez:
Pana in data de 28.02.2011 am fost angajata, cu data de 01.03.2011 am intrat in somaj.La data plecarii nu mi-au fost achitate drepturile salariale aferente lunii februarie si zilele de concediu neefectuate pe anul 2011.
In data de 15.03.2011 am cerut(conform platii drepturilor din contractul de munca) salariul cuvenit dar mi s-a spus ca refuza sa ma plateasca, pe motiv ca am gresit la declaratia pe care am depus-o la somaj in data de 23.02.2011, subventia care trebuia incasata de unitate s-a pierdut, si mi-o retine mie.In notificarea primita de la somaj in data de 08.03.2011 s-a facut referire la art.54, alin.5 din OG 174/2002.
Suma care trebuie sa o incasez este mai mare decat subventia de la somaj, dar nici asa, angajatorul refuza sa ma plateasca(verbal)
In acest caz cum trebuie sa [procedez, ce baza legala sa invoc pentru a-mi recuperara drepturile ce mi se cuvin.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 20:07, 16 Martie 2011
Angajatorul nu are dreptul sa retina salariu. Faceti reclamatie la ITM si solicitati in instanta plata salariului de catre angajator.
Nu am inteles despre ce declaratie ata in 23.02.2011 vorbiti. Dati mai multe detalii.
Specific ca este vorba despre declaratia pentru tinerii absolventi care se depune la somaj, cf.legii 80/2002.suma cuvenite de firma pentru un absolvent cu studii superioare,(aferenta lunii ianuarie).
De asemenea am fost contactata de admnistrator(in urma depunerii unei cereri de achitare a drepturilor salariale si in care am dat termen 2 zile, in caz contract ma voi adresa ITM-lui) si mi s-a spus verbal ca a contactat o firma de audit pentru verificare, si nu imi da banii, eventual ca trebuie sa aduc eu.
Nu stiu cum trebuie sa procedez legal.
Inteleg ca aveati ca atributii de serviciu completarea declaratie respective si ati completat-o eronat astfel incat ati creat prejudiciu angajatorului?
Conform actualului Cod al Muncii angajatorul nu are dreptul sa va retina salariu. Faceti acum reclamatia la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata de catre itm a sumelor cuvenite conform art80 lg76/2002 anonim1607 anonim1607 Buna ziua, Sunt medic de familie,pfa,si,in februarie,am incadrat in conditiile legii,un absolvent de scoala postliceala sanitara,din somaj.Am inteles ... (vezi toată discuția)
F. urgent - somaj - angajare studenta MICOLIS MICOLIS Bună ziua, Am nevoie urgentă de ajutor... !!! ªtiu ca m-am trezit cam târziu, dar poate totuşi cineva are un pic de timp şi pt. problema mea... Cum se ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si ccc MihaelaTop MihaelaTop Buna seara! Va rog tare mult, lamuriti-ma intr-o problema.Am lucrat ca prof.suplinitor calificat un an de zile la 2 scoli.Cand s-a incheiat anul mi s-a ... (vezi toată discuția)