- Nu inteleg, ce ati cautat la ITM ?
- Conform art. 80 din legea 76/2002:
Art. 80. - (1) Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati, si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare absolvent:
a) 1 salariu de baza minim brut de tara, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii;
b) 1,2 salarii de baza minime brute pe tara, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant postliceal;
c) 1,5 salarii de baza minime brute pe tara, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant superior.
(2) Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi din randul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele prevazute la alin. (1) pe o perioada de 18 luni.
(3) Nu beneficiaza de prevederile alin. (1) si (2) angajatorii care au obligatia, potrivit legii, de a incadra in munca absolventi ai institutiilor de invatamant, pentru absolventii din aceasta categorie.
- Dupa ce ati incheiat CIM pentru absolvent si era inregistrat la ITM, trebuie sa mergeti la AJOFM pentru a incheia o conventie, in urma acelei conventii Dvs. mergeti luna de luna cu decalaria de somaj, tabel conform legislatiei, stat de plata.
Va rog frumos sa fiti mai explicit !
Va multumesc pentru timpul acordat.Am fost la AJOFM,am incheiat conventia,merge dna contabila luna de luna cu tot ce ne-au solicitat,si de fiecare data platesc si salariul si darile la stat din veniturile cabinetului,nu am primit nici un leu de la AJOFM sau din alta parte.Sunt acum intr-o situatie dificila din punct de vedere financiar si banii acestia mi-ar fi de mare folos,fie chiar si ca si compensare cu impozitul anticipat pe 2009,dar nu stiu ce as putea face.
1. Nu aveti cum sa compensati suma de la somaj cu impozitul anticipat care este al Dvs. personal si datorat pentru veniturile incasate pe serviciile medicale.
2. Va rog frumos sa rugati contabila sa merga la AJOFM, la serviciul subventii si sa vorbeasca cu seful de departament, acolo gasiti solutia pentru a primi banii pe conventie.
3. Daca nu, va recomand sa mergeti Dvs. personal la seful agentiei de somaj sa vedeti care este rezolvarea.