Buna ziua,
Am fost angajat ca angent de vanzari cod 341904....si angajatorul va primi subventii de la stat ca tanar absolvent de facultate conf art.80 din legea 76/2002,va intreb ;
Va afecta angajarea mea,deoarece cod 341904 se refera la studii medi?
Mentionez ca am semnat contractul de munca pe perioada nederminata!
Va multumesc!
Nu va afecta angajarea dvs , ci subventia primita ..... intrucat angajarea trebuie sa fie facuta pentru un post care necesita ca pregatire studii superioare... situatie in care avem :
Art. 80 din Legea nr.76/2002:
(1) Angajatorii care încadreazã în muncã pe duratã nedeterminatã absolvenţi ai unor instituţii de învãţãmânt sunt scutiţi, pe o perioadã de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, aferentã absolvenţilor încadraţi, şi primesc lunar, pe aceastã perioadã, pentru fiecare absolvent:
a) o sumã egalã cu valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;
b) o sumã egalã cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã, pentru absolvenţii de învãţãmânt secundar superior sau învãţãmânt postliceal; c) o sumã egalã cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã, pentru absolvenţii de învãţãmânt superior.
.....
@freeelis, din nou nedumerire: textul se refera la tipul institutiei scolare absolvite nu la postul ocupat de absolvent. Nefiind o conditionalitate intre tipul institutiei absolvite si cerintele de studii ale postului nu ar trebui sa afecteze cuantumul.
1. Art.80 din Legea 76/2002 nu conditioneaza angajarea absolventului pe un post care sa necesite studii de rangul celor absolvite.
2. Asadar dvs. nu sunteti afectat daca ati consimtit sa lucrati pe un post care necesita studii medii. Salariul va fi conform cerintelor de studii ale acestui post si nu conform studiilor absolvite de dvs.
Va afecta cuantumul subventiei .. intrebati la AJOFM si vedeti ca acesta este raspunsul .. din trei AJOFM-uri intrebate, toate trei mi-au dat acelasi raspuns.
Nici macar nu se mai uita la prevederile legale ... :(
Avantaj angajator
maryah
Buna ziua!
As dori sa stiu care este marimea subventiei acordata de stat celui care angajeaza un absolvent sau in ce consta aceasta subventie.
Si daca exista ... (vezi toată discuția)