avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale subventia angajatorului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

subventia angajatorului

Ca si administrator, fiind absolvent de facultate, pot beneficia la prima angajare pe firma proprie de acea subventie oferita de stat pentru studentii absolventi ?
Cel mai recent răspuns: xpbogdan , utilizator 13:28, 15 Octombrie 2008
Da, puteti beneficia. La incheierea contractului individual de munca, societatea are calitate de angajator iar dvs, de angajat, chiar daca este firma dvs.

Legea nr.76/2002 actualizata:

Art. 80. - (1) Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati, si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare absolvent:

c) 1,5 salarii de baza minime brute pe tara, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant superior.
Conform prevederilor Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca cu modificarile si completarile ulteriore, angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant primesc lunar pe o perioada de 12 luni pentru fiecare absolvent un salariu de baza minim brut pe tara, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii, 1,2 salarii de baza minime brute pe tara, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant postliceal, 1,5 salarii de baza minime brute pe tara, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant superior.

xpbogdan a scris:

Ca si administrator, fiind absolvent de facultate, pot beneficia la prima angajare pe firma proprie de acea subventie oferita de stat pentru studentii absolventi ?

Puteti beneficia dar anterior datei de angajare trebuie sa faceti la somaj un dosar , sa va inregistrati ca somer neindemnizat in cautarea unui loc de munca, sa depuna societatea o oferta de loc de munca sa luati o repartitie pentru functia dorita si abia apoi sa face incadrarea. Este necesar ca dvs. sa nu fi fost salariat la propria societate 2 ani anterior datei la care faceti prezenta angajare pentru a putea sa incheiati conventia cu AJOFM-ul pentru subventie.
va multumesc pentru informatiile oferite. Toata stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati financiare - angajare consilieri juridici debutanti PERESCU ANDREEA PERESCU ANDREEA Buna ziua, La ce anume face referire art. 18 (\"Autoritatile si persoanele juridice de drept public sau privat, care incadreaza consilieri juridici ... (vezi toată discuția)
Angajat in baza legii 76/2002 trebuiebraila trebuiebraila Buna ziua. Suntem un ONG care beneficiaza de subventie pe serviciu social in baza Legii 34/1998 de la bugetul de Stat si de la Bugetul Local. Am dori sa stim ... (vezi toată discuția)
Subvenție legea 76/2002 - art. 80 Mihai Cochior Mihai Cochior Bună ziua! Când poate cere angajatorul subvenția acordată conform Legii 76/2002 - Art. 80 ? În cât timp după angajare poate solicita această ... (vezi toată discuția)