avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Angajat in baza legii 76/2002
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Angajat in baza legii 76/2002

Buna ziua.
Suntem un ONG care beneficiaza de subventie pe serviciu social in baza Legii 34/1998 de la bugetul de Stat si de la Bugetul Local. Am dori sa stim daca putem beneficia de prevederile art. 80 din Legea 76/2202 alin. 1:
“ART. 80
(1) Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolventi ai unor institutii de învătământ sunt scutiti, pe o perioadă de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolventilor încadrati, şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare absolvent:
a) 1 salariu de bază minim brut pe tară garantat în plată, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;
b) 1,2 salarii de bază minime brute pe tară garantate în plată, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolventii de învătământ secundar superior sau învătământ postliceal;
c) 1,5 salarii de bază minime brute pe tară garantate în plată, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolventii de învătământ superior.”

Mentionam ca pentru persoana angajata in baza acestor prevederi legale asiguram salariu din fonduri private (contributii beneficiari, sponsorizari).
Multumim.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:57, 2 Martie 2017
Eu zic ca da, asa in general, dar cel mai bine ar fi sa intrebati direct la sediul institutiei care va vor spune si ce acte trebuie sa depuneti pentru a beneficia de acesti bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati financiare - angajare consilieri juridici debutanti PERESCU ANDREEA PERESCU ANDREEA Buna ziua, La ce anume face referire art. 18 (\"Autoritatile si persoanele juridice de drept public sau privat, care incadreaza consilieri juridici ... (vezi toată discuția)
Subventia angajatorului xpbogdan xpbogdan Ca si administrator, fiind absolvent de facultate, pot beneficia la prima angajare pe firma proprie de acea subventie oferita de stat pentru studentii ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit angajat silvia99 silvia99 va rog frumos, doresc sa angajez cu contabil tanar, care a absolvit masterul anul trecut. salariul de incadrare va fi min pt studii superioare, 1340. am ceva ... (vezi toată discuția)