avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate si CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate si CCC

Buna seara! Va rog tare mult, lamuriti-ma intr-o problema.Am lucrat ca prof.suplinitor calificat un an de zile la 2 scoli.Cand s-a incheiat anul mi s-a prelungit contractul de munca cu un an la una dintre scoli,asa ca de la 1 septembrie am dus concediu medical de 2 saptamani,apoi am intrat in concediu prenatal,apoi postnatal.Aceasta scoala mi-a platit concediul 85%din salariul care mi l-au dat ei,fara sa tina cont ca am luat bani si de la cealalta scoala cu care aveam catedra completa.Este normal?Ce pot sa fac?Acum trebuie sa depun actele pt CCC si am acte de la aceasta scoala la care sunt angajata anul acesta,se tine cont si de faptul ca am avut venituri si de la scoala cealalta,chiar daca contractul a incetat?Cum procedez?Ca in acte figurez numai cu veniturile de la scoala la care sunt acum angajata.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 26 Martie 2014
1. - Daca aveti contracte individuale de munca cu mai multi angajatori trebuie sa va platesca fiecare in parte concediile medicale, conform veniturilor pe care le-ati obtinut la fiecare.
- Pentru aceasta depuneti originalul certificatelor medicale (inclusiv cele pentru concediul de maternitate) la unitatea unde aveti salariul cel mai mare iar la cealalta unitate depuneti cate o copie, certificate cu stampila, parafa si semnatura medicului prescriptor.

2. Pentru CCC duceti adeverintele tip cu veniturile pe cele 12 luni de la ambii angajatori de la care ati obtinut venituri in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, chiar daca la unul din ei ati lucrat mai putin de 12 luni.

Buna ziua!
Va rog spuneti-mi cum pot angaja un absolvent de liceu 2013 ca sa pot obtine subventia?Ce proceduri sunt?SUNT I.I.si am un magazin de haine.
Va multumesc.
Formulare utilizate la conventiile incheiate intre angajatori si A.J.O.F.M. privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea fortei de munca :
- acte necesare pentru convenţie art 80 din Legea 76/2002
- declaratie angajator
- declaratie absolvent
- tabel nominal cu absolventii institutiilor de invatamant încadraţi în munc
- tabel nominal cu absolvenţii instituţiilor de învăţământ încadraţi în muncă, pentru stabilirea sumelor cuvenite angajatorilor din bugetul asigurărilor pentru şomaj

le gasiti aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce subventie primesc de la somaj pentru incadrarea unui absolvent de studii superioare? ANTIANA INDREI ANTIANA INDREI am angajat un absolvent de studi superioare (masterat) care este suma pe care o primesc de la somaj si de ce sunt scutit multumesc.Cum completez declaratia 112 ... (vezi toată discuția)
Concediul crestere copil ContSters363911 ContSters363911 Buna ziua!Va deranjez si eu cu o problema… in anul scolar 2014-2015 am fost angajata la scoala pe perioada determinata( 31 aug 2015).In contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - absolventa de liceu in somaj ioanazdan ioanazdan Buna ziua. Sunt absolventa de liceu in anul 23.10.2012, am intrat in somaj in 26.11.2012, in ianuarie am ramas insarcinat si data probabila la care trebuie sa ... (vezi toată discuția)