avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariului. Buna ziua, Atunci cand se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariului. Buna ziua, Atunci cand se încheie colaborarea ...

Plata salariului

Buna ziua,
Atunci cand se încheie colaborarea cu o societate in cat timp , cf legii, fostul angajator este obligat să plătească dreptul salarial al fostului angajat?
In data de 29.05 s a încheiat colaborarea cu societatea . Pe data de 01.06 trebuia să primesc salariul ptr perioada 01-15 mai dar angajatorul refuza sa îmi vireze banii. Am întrebat dc nu mi a fost virat dreptul cuvenit și mi-a răspuns, citez" cf legii în 30 zile se plătește lichidarea" .
Va rog sa mă ajutați și să mă îndrumați care sunt pașii de urmat ptr a îmi recupera banii, angajatorul fiind recunoscut ca rău platnic, cât am lucrat acolo mai multe persoane au venit să își ceară dreptul salarial.

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:12, 19 Septembrie 2024
Stai linistit, o sa-ti vireze salariul cand se achita lichidarea. Tu ai retineri(popriri, bani luati in plus, tichete incasate si necuvenite, concediu luat mai multe zile decat cel cuvenit,etc.)?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.
Buna ziua,

Îmi cer iertare pentru răspunsul întârziat.
Nu am rețineri, pana la această dată angajatorul a refuzat să plătească salariul restant, mi-a blocat numărul de telefon și colaborarea s-a încheiat pe motiv că nu am dorit sa semnez contractul de muncă în ziua în care în societate se efectua un control ITM(29.05), eu lucrând în societate din.07.03.2024, fără contract semnat/ citit de mine.
Deci nu pot sta liniștită, salariul se pare că nu îl voi mai primi.

ContabilGB a scris:

Stai linistit, o sa-ti vireze salariul cand se achita lichidarea. Tu ai retineri(popriri, bani luati in plus, tichete incasate si necuvenite, concediu luat mai multe zile decat cel cuvenit,etc.)?

Problema este că angajatorul a înregistrat în Revisal un contract de muncă, fără că eu sa îl semnez, acest lucru a fost constatat și de catre ITM( au amendat contravențional societatea). In acel contract cred că era un alt salariu iar angajatorul nu doreste sa îmi vireze salariul restant, nu a motivat sub nici o forma din ce motiv, pur și simplu mi-a blocat numărul de telefon

Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
In aceasta situatie, doar o actiune in instanta va poate ajuta .. mai ales ca, c.i.m. nu este valabil fara semnatura dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidarea in urma preavizului cipri555 cipri555 astazi 10.01.2017 a fost ultima zi de preaviz dar si ziua de salariu, zi in care ar fi trebuit sa primesc lichidarea pe luna decembrie. Angajatorul mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti la plecarea din unitate leuca_luminita leuca_luminita Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: dupa preaviz (demisie) inceteaza activitatea, logic..... Intrebarea e urmatoarea: la cat timp de la ... (vezi toată discuția)
Lichidare drepturi salariale Mircea1990 Mircea1990 Buna ziua! Am nevoie de un raspuns la urmatoarea intrebare, daca se poate documentat legal: Daca un angajat a fost concediat pentru motive care nu tin de ... (vezi toată discuția)