avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... solutii -pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

solutii -pensie de intretinere

Buna seara,
intr-un proces de divort care de curand s-a finalizat,judecatorul a stabilit pt minor plata retroactiva a pensiei de intretinere de la data introducerii actiunii de divort(adica 1 an si jumatate); chiar daca in raportul de la autoritatea tutelara scrie clar ca minorul a fost intretinut in acest timp de ambii parinti.
Ce se poate face legal in acest sens?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:39, 11 Martie 2012
Atacati hotararea, e singura solutie. Probati ca ati intretinut copilul pe perioada divortului
da,a fost intretinut asa cum reiese din declaratiile ambilor parinti date la autoritatea tutelara,cum trebuie sa procedez? inca nu am primit comunicarea de la tribunal doar ce am vazut pe internet dosarul;stim ca procedura este dupa 30 de zile de la comunicare; dar intre timp la serviciu se va trimite instiintare de oprire pe salariu. va rog sa ma indrumati ce pas trebuie sa fac?!! multumesc!
Imediat ce primiti hot acasa, o puteti ataca.
declarati apel imediat, apelul se poate declara si inainte de a se comunica hotararea ,cu mentiunea ca se va motive, in termenul de apel dupa ce primiti hotararea. va ajuta ca aveti dovada ca ati apelat.oricum, nu se poate executa pana nu este definitiva ( adica dupa apel)
multumesc pt raspunsuri vom mge la tribunal pana la primirea hotararii incercam
- una din parti a avut avocat,se putea evita aceasta situatie?
multumesc!

Alte discuții în legătură

Apel- termen ContSters201565 ContSters201565 Am depus apel pentru un proces de pensie de intretinere minor pe data de 12.04.2011. Nu mi s-a dat un termen cand am depus apelul. Dupa cat timp ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Divor adina111 adina111 Buna ziua. Am o nelamurire poate ma puteti ajuta. In luna sept. anul trecut am depus actele de divort., in ianuarie am avut prima infatisare iar ex-sotul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara retroactiv covasa_dan covasa_dan Buna ziua.Daca sotia a parasit domiciliul din dorinta proprie cu copilul are dreptul de a cere pensie alimentara retroactiva(cand o sa vrea sa intenteze ... (vezi toată discuția)