avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara retroactiv

Buna ziua.Daca sotia a parasit domiciliul din dorinta proprie cu copilul are dreptul de a cere pensie alimentara retroactiva(cand o sa vrea sa intenteze divort,tin sa mentionez ca inca suntem casatoriti si particip la cheltuielile in cea ce priveste copilul).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 09:02, 28 Iunie 2012
Pensia de intretinere se datoreaza de la data depunerii actiunii sau a unei cereri separate care sa vizeze obligarea d-voastra la plata pensiei de intetinere pentru minor.
Pensia de intretinere se stabileste de la data introducerii actiunii , pentru ca acela este momentul din care se apreciaza ca minorul se afla in nevoie .
Cum dvs. contribuiti la cheltuielile de crestere si educare ale minorului si banuiesc ca veti continua, in cadrul actiunii va puteti apara si proba ( cu inscrisuri, martori, interogatoriu) in acest sens, iar in acest mod puteti solicita ca pensia de intretinere sa fie stabilita de la data pronuntarii sentintei de divort si nu de la data introducerii actiunii.
Daca pensia de intretinere pentru minor se va solicita in momentul divortului, in cadrul anchetei psihosociale ce se va face, puteti mentiona ca dvs. contribuiti la intretinerea copilului, deoarece acest lucru va fi retinut si in raportul scris ce se va face cu aceasta ocazie si va fi depus la dosarul cauzei.

Totusi, cea mai buna solutie ar fi sa apelati initial la un mediator si sa rezolvati pe cale amiabila toate neintelegerile dintre dvs., cu atat mai mult cu cat, probabil ca instanta va decida ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de catre ambii parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind incep sa platesc pensie alimentara? g2005 g2005 Am introdus actiune de divort in luna noiembrie 2009.Azi 9 februarie urmeaza sa se pronunte.La inceput copilul a dorit sa ramina la mine mama lui fiind ... (vezi toată discuția)
De cand se plateste pensia alimentara? stefan_morariu stefan_morariu Buna seara si La Multi Ani Sunt in divort cu sotia mea, avem un copil si as vrea sa stiu de cand se plateste pensia alimentara pentru copil. Ea poate sa ... (vezi toată discuția)
Lipsa acord soț pentru locuinta copilului safety safety Va rog sa mi precizați daca sotia prin parasirea impreuna cu minorul a domiciliului/locuintei comune fara acordul meu privind schimbarea locuintei minorului ... (vezi toată discuția)