avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cind incep sa platesc pensie alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cind incep sa platesc pensie alimentara?

Am introdus actiune de divort in luna noiembrie 2009.Azi 9 februarie urmeaza sa se pronunte.La inceput copilul a dorit sa ramina la mine mama lui fiind plecata in Italia.Dupa care fiind influentat s-a razgindit si doreste sa ramina cu mama lui.In tot acest timp a fost intretinut de mine.Mentionez ca la introducere actiunii de divort am solicitat si pensie alimentara.Sotia nu s-a prezentat la nici o infatisare si nici nu a fost reprezentata de vreun avocat.Nu mi se pare normal ca eu sa platesc de la introducerea actiunii de divort pensie alimentara deoarece ,repet,copilul a fost intretinut de mine in tot acest timp.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
g2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:35, 9 Februarie 2010
daca fosta sotie solicita obligarea dvs. la plata pensiei alimentare , veti executa aceasta obligatie de la data introducerii actiunii in instanta.
deci la la data solicitarii platii acestei pensii de catre fosta sotie.
Pentru a obtine o hotarare prin care sa fiti obligat la plata pensiei de intretinere de la data pronuntarii, trebuia sa faceti probe cu acte,martori si interogatoriu pe pensie, tocmai in sensul celor relatate de dvs, respectiv minorul a fost intretinut in tot acest timp de dvs.Chiar de curand am obtinut o astfel de hotarare pentru clientul meu, desi se solicita de catre reclamanta de la data introducerii actiunii.
Reveniti cu detalii pentru ca daca parata nu a solicitat pe cale reconventionala incredintarea minorului si obligarea dvs. la plata pensiei, nu vad o solutie in detrimentul dvs.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor conpama conpama Am si eu o intrebare legata de pensia de intretinere: Am divortat in 2009si, pentru ca nu am specificat in intimpinare data de la care sa se plateasca pensia ... (vezi toată discuția)
Data acordare pensie de intretinere minor smeagull smeagull Buna ziua, Proces de divort cu minori, sotul reclamant, sotia parata. Fara reconventionala. Parata cere incredintarea minorului prin intampinare, dar nu ... (vezi toată discuția)
De cand se plateste pensia alimentara? stefan_morariu stefan_morariu Buna seara si La Multi Ani Sunt in divort cu sotia mea, avem un copil si as vrea sa stiu de cand se plateste pensia alimentara pentru copil. Ea poate sa ... (vezi toată discuția)