avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... solutii -pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

solutii -pensie de intretinere

Buna seara,
intr-un proces de divort care de curand s-a finalizat,judecatorul a stabilit pt minor plata retroactiva a pensiei de intretinere de la data introducerii actiunii de divort(adica 1 an si jumatate); chiar daca in raportul de la autoritatea tutelara scrie clar ca minorul a fost intretinut in acest timp de ambii parinti.
Ce se poate face legal in acest sens?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:39, 11 Martie 2012
georgeban a scris:

multumesc pt raspunsuri vom mge la tribunal pana la primirea hotararii incercam
- una din parti a avut avocat,se putea evita aceasta situatie?
multumesc!

nu inteleg, ce sa evitati?
plata retroactiva a pensiei de intretinere aprox 1 an si jumatate
nu cunastem dosarul dvs sa vedem daca se putea sau nu evita. in principiu doar daca reuseati sa demonstrati ca ati contribuit in acest timp , da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel- termen ContSters201565 ContSters201565 Am depus apel pentru un proces de pensie de intretinere minor pe data de 12.04.2011. Nu mi s-a dat un termen cand am depus apelul. Dupa cat timp ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Divor adina111 adina111 Buna ziua. Am o nelamurire poate ma puteti ajuta. In luna sept. anul trecut am depus actele de divort., in ianuarie am avut prima infatisare iar ex-sotul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara retroactiv covasa_dan covasa_dan Buna ziua.Daca sotia a parasit domiciliul din dorinta proprie cu copilul are dreptul de a cere pensie alimentara retroactiva(cand o sa vrea sa intenteze ... (vezi toată discuția)