avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Deducere sau contopire?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Deducere sau contopire?

Buna ziua! In urma cu 10 o persoana savarseste o fapta pentru care este inchis. Executa o parte din pedeapsa apoi este liberat conditionat. Dupa nici 2 saptamani de la liberare savarseste o noua fapta. Intrebarea este daca i se va deduce perioada deja executata din pedeapsa ce urmeaza a i se da sau se vor contopi cumva? Am intrebat avocatul dar evita oarecum subiectul, chiar nu stiu de ce.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:11, 14 Martie 2012
pai nu sunt faptele concurente ca sa se contopeasca si sa se deduca perioada executata. in acesta situatie va primi o condamnare pentru a doua fapta , va fi revocat restul ramas neexecutat din pedeapsa din care se liberase conditionat, se va contopi acest rest cu peseapsa actuala si posibil sa se aplice si spor.
nu se vor scadea zilele executate. daca a fost o data arestat si a executat deja stie insa spera . exista multi care tot inventeaza povesti despre deduceri de perioade.
In primul rand , revocarea liberarii conditionate este facultativa si nu obligatorie pentru instanta, in functie de gravitatea infractiunii savarsite in termenul de incercare. Daca se decide rvocarea totusi, atunci restul de pedeapsa neexecutat se va contopi cu pedeapsa aplicata pentru noua infractiune, la care se poate adauga si un spor dee pana la 5 ani.
Vorbiti cu avocatul dvs.
Se va putea face contopire cu restul de pedeapsa ramas de executat.
Nu va fi asa cum vreti sau va ganditi dvs. deoarece nu se va contopi cu intraga pedeapsa aplicata anterior.
Deci, va executa intreaga pedeapsa ce se va aplica fara a se putea deduce ceva din vechea pedeapsa executata.
avocat_lascoschi@yahoo.com

Multumesc pentru raspuns. Deci vestea buna este ca nu i se va mai adauga restul de zile ramas ci i se va contopi cu ce urmeaza a i se da.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
nu i se adauga restul ramas neexecutat insa la contopirea restului cu noua pedeapsam ar putea sa i se aplice un spor de contopire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fapta recidivist Ionuttt93 Ionuttt93 Buna ziua, daca am fost liberat condiționat cu un rest de pedeapsa de 8 luni pana la pedeapsa finala si comit o noua fapta dupa acele 8 luni mi se da si ... (vezi toată discuția)
Deducere pedeapsa? roberto3 roberto3 Buna seara! Expun urmatoarele: o persoana este condamnata la o pedeapsa. Executand 4 ani din respectiva pedeapsa este liberat conditionat . La 16 zile de la ... (vezi toată discuția)
Contopire pedepse GeorgeG GeorgeG Buna ziua. In cazul unei cereri de contopire pedepse, daca pentru una dintre pedepse (cea mai mare) a fost pronuntata liberarea conditionata, se poate ... (vezi toată discuția)