avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic concediu de maternitate

Revin la dv in cotinuarea acestui subiect dupa 2 ani
Fica mea a nascut in luna nov 2009 si a depus actele pt cresterea copilului.dupa ce acesta s-a terminat a incercat sa ia legatura cu patronul firmei unde a lucrat dar acesta nu a mai raspuns la telefon.Firma a fost inchisa si nu am mai stiut de unde sa-l gasim In luna decembrie 2011 cand a terminat ccc s-a dus la itm bucuresti sa-si ia cartea de munca [ pentru a depune actele de somaj] de aici I s-a raspuns ca nu are cartea incheiata .Functionara de la itm i-a dat ficei mele un nr de tel al contabilei firmei si niste state sa I le dea acesteia.Cand a luat legatura cu aceasta ia spus ficei mele ca nu mai lucreaza acolo si ne-a dat nr de tel al fostului patron.In aeste state fica mea figureaza cum ca ar fi luat salariul acela de somaj tehnic si retributia pentru concediul prenatal si post natal.Este o minciuna pt ca de cate ori cerea banii spunea ca nu are.Am luat legatura cu fostul patron dupa multe incercari a raspuns atunci cand i_am dat mesaj ca avem niste documente sa I le dam.A sunat si cand a auzit despre ce e vorba ne-a raspuns ca nu mai e el administrator si ne-a inchis telef .Asa au trecut 3 luni si nu stim ce sa mai facem.Acum fica mea asteapta al 2lea copil si nu este posibil sa intre in somaj ca apoi sa beneficieze de idemnizatia pt cresterea copilului Va rugam sfatuiti-ne ce sa facem.Sunt doua lucruri care se cer: cartea de munca incheiata si o hotarare de la tribunal care arata ca firma a dat faliment cum sa facem si de unde sa luam acea hotarare

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: stanciu mariana , utilizator 21:57, 12 Martie 2012
Hotararea se obtine in nurma declansarii unui litigiu in instanta .. sau daca s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca de intrare in faliment o puteti obtine de la lichidatorul fostului angajator ...
Va multumim pentru promtitudine,dar suntem intru-n cerc vicios.Dupa cum am spus acest domn nu ne-a dat nici un amanunt referitor la administratorul juridic al firmei.NU stim nici unde se afla,nici unde s-a tinut procesul.Aceasta firma este o sucursala a alteia din judetul suceava.Noi suntem in Bucuresti.De unde putem sa obtinem aceste informatii
Daca doriti dati-ne denumirea corecta a angajatorului dvs si poate va dam informatii mai exacte despre acesta, precum si cum sa procedati in continuare ...
Sunteti foarte amabil si va multumesc mult . Firma se numeste SC Herris srl.Suceava sucursala Bucuresti si numele patronului este Ignatescu Radu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara!!! aly78 aly78 As dorii sa stiu conditiile in care sunt obligat de a plati pensie alimentara ficei mele in varsta de 21 de ani,tinand cont ca mi_a fost incredintata in ... (vezi toată discuția)
Judecata cu un patron fugit din tara daridannah daridannah buna seara,am si eu o problema ,ma judec cu patronul firmei unde am lucrat,el a fugit din tara si magazinul s-a inchis din cauza ca nu a mai platit facturile ... (vezi toată discuția)
Intrebare mocanucostinel mocanucostinel buna ziua! mai pot beneficia de ajutor de somaj daca am terminat concediul de crestere a copilului acum un an iar intre timp firma la care lucram s-a inchis? ... (vezi toată discuția)