Revin la dv in cotinuarea acestui subiect dupa 2 ani
Fica mea a nascut in luna nov 2009 si a depus actele pt cresterea copilului.dupa ce acesta s-a terminat a incercat sa ia legatura cu patronul firmei unde a lucrat dar acesta nu a mai raspuns la telefon.Firma a fost inchisa si nu am mai stiut de unde sa-l gasim In luna decembrie 2011 cand a terminat ccc s-a dus la itm bucuresti sa-si ia cartea de munca [ pentru a depune actele de somaj] de aici I s-a raspuns ca nu are cartea incheiata .Functionara de la itm i-a dat ficei mele un nr de tel al contabilei firmei si niste state sa I le dea acesteia.Cand a luat legatura cu aceasta ia spus ficei mele ca nu mai lucreaza acolo si ne-a dat nr de tel al fostului patron.In aeste state fica mea figureaza cum ca ar fi luat salariul acela de somaj tehnic si retributia pentru concediul prenatal si post natal.Este o minciuna pt ca de cate ori cerea banii spunea ca nu are.Am luat legatura cu fostul patron dupa multe incercari a raspuns atunci cand i_am dat mesaj ca avem niste documente sa I le dam.A sunat si cand a auzit despre ce e vorba ne-a raspuns ca nu mai e el administrator si ne-a inchis telef .Asa au trecut 3 luni si nu stim ce sa mai facem.Acum fica mea asteapta al 2lea copil si nu este posibil sa intre in somaj ca apoi sa beneficieze de idemnizatia pt cresterea copilului Va rugam sfatuiti-ne ce sa facem.Sunt doua lucruri care se cer: cartea de munca incheiata si o hotarare de la tribunal care arata ca firma a dat faliment cum sa facem si de unde sa luam acea hotarare
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for...