buna seara, conducerea unui liceu nu vrea sa elibereze diploma de 12 clase elevilor doar daca se plateste o taxa de 10 milioane lei vechi, sau daca se plateste taxa de bac care costa mai mult, iar banii spun ei ca se depun innainte la o banca pe numele unei fundatii,si se incheie un contract si elibereaza si chitanta.. este legal?
Nu cred ca este posibil asa ceva, atat in institutiile de invatamant de stat cat si in cele particulare. Verificati informatia, pe care o detineti, pentru ca este greu de crezut.
In cazul, in care aveti certitudinea ca este adevarat...as fi curioasa in ce institutie se intampla una ca asta?:-/
In cazul, in care exista...totusi...un asemenea caz, sesizati Inspectoratul
O seara buna!
este perfect adevarat, am si dovada, dar eu ma mir ca prin banca se face aceasta plata, nu stiu daca poate intervenii inspectoratul, mai bine sesizez dna
Formulati plangere impotriva acestei masuri atat la Ministerul Invatamantului si cat si Inspectoratul Scolar Judetean. Daca sunt mai multe persoane care au platit sau care nu vor sa plateasca uniti-va si faceti toti sesizari / plangeri. Trebuie sa primiti un raspuns oficial.
Nu exista nici un fel de prevedere legala justificata pentru o astfel de plata. Atentie - s-ar putea ca directorul sa invoce ca dvs. ati "donat" benevol sumele, fara sa va oblige. Ideal ar fi sa prezentati un caz de refuz al eliberarii diplomei pentru ca nu a platit taxa.