avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Bani firma / profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Bani firma / profit

Am o nelamurire...daca am un client caruia ii tai factura si pun separat cei 16% (impozitul pe profit) restul banilor care imi raman pot face orice cu ei ? sau exista o alta procedura pentru a intra in posesia profitului ?
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
razvanbonciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: razvanbonciu , utilizator 14:50, 12 Martie 2012
Nu asa se procedeaza stimate domn. Eu inteleg ca doriti sa beneficiati de profit imediat. Ceea ce nu este posibil si nu este legal.
Calculul profitului impozabil se efectueaza in conformitate cu art.19 din Codul fiscal care include o serie de dispozitii referitoare la metodele contabile, la impunerea veniturilor si la metoda de intocmire a tranzactiilor intre persoane afiliate:
ART. 19 Reguli generale
(1) Profitul impozabil se calculează ca diferenţă între veniturile realizate din orice sursă şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, dintr-un an fiscal, din care se scad veniturile neimpozabile şi la care se adaugă cheltuielile nedeductibile. La stabilirea profitului impozabil se iau în calcul şi alte elemente similare veniturilor şi cheltuielilor potrivit normelor de aplicare.
(2) Metodele contabile, stabilite prin reglementări legale în vigoare, privind ieşirea din gestiune a stocurilor sunt recunoscute la calculul profitului impozabil, cu excepţia cazului prevăzut la alin. (3). Metodele contabile de evaluare a stocurilor nu se modifică în cursul anului fiscal.

Repartizarea profitului contabil se inregistreaza in contabilitate pe destinatiile expres prevazute de legislatie, dupa aprobarea situatiilor financiare anuale. Situatiile financiare anuale, insotite de rapoartele administratorilor, cenzorilor sau ale auditorilor financiari sunt aprobate in adunarea generala. Tot asociatul unic sau AGA stabilesc si repartizarea profitului pe dividende.
Din punct de vedere contabil, profitul realizat la incheierea exercitiului financiar se repartizeaza astfel:
- rezerve (legale, statutare)
- dividende
- surse proprii de finantare
- poate fi utilizat pentru acoperirea pierderii contabile
Multumesc mult. Eram sigur ca nu se poate proceda in variante pe care am precizat-o, insa doream sa aflu exact cum pot intra in posesia acesor bani in mod legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuiela nedeductibila si dividend? Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Va rog mult sa-mi dati un sfat.Administratorul achizitioneaza in decembrie 2008 un produs pe care il foloseste in interesul lui. Eu stiu ca aceste cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Dividende Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Am preluat o societate al carei bilant la 31.12.2010 a fost intocmit de catre altcineva. Dilema mea este la PV AGA este specificat asa -profitul anului 2010 ... (vezi toată discuția)
Soldul contului 117 elkecri elkecri Buna, In ianuarie 2010 am facut nota contabila 121= 117 1500 lei, acum in ianuarie 2011 in soldul creditor al contului 117 am 1500 lei.Trebuie sa ii ... (vezi toată discuția)