Am primit hotararea prin care rezulta solutia ca fiind " culpa comuna " , pentru ca nu am verificat existenta sau inexistenta vreunui curent electric la lucrarea executata care a produs accidentul de munca. Instanta sustine ca nu am probat nevinovatia . Acum la recurs daca aduc :
- instructajul SSM neefectuat l-a acea data
- inventarul personal din care reiese ca nu detineam scule si echipamente cu care as fi putut verifica
- llipsa controlului medical periodic
-lipsa echipamentului de protectie
Si mai sustin si :
- lipsa autorizatiei de lucru la inaltime
- llipsa controlului medical periodic ,
- amenda primita de la ITM pentru neefectuarea controlului medical,
pot abtine acceptarea recursului si anularea culpei adresata la persoana mea ?
Potrivit art.305 C.proc.civ. , în instanţa de recurs nu se pot produce probe noi, cu excepţia înscrisurilor, care pot fi depuse până la închiderea dezbaterilor. Drept urmare, textul art.305 C.proc.civ. consacră regula inadmisibilităţii probelor noi în recurs.
Fiind o instanţă de control judiciar şi nu de judecată în fond, instanţa de recurs va verifica hotărârea atacată pe baza probelor administrate la fond, fără a avea posibilitatea , de regulă, de a administra probe noi.
Instanţa supremă, într-o practică mai veche a statuat că prin înscrisuri în sensul art.305 C.proc.civ. se înţeleg toate actele scrise – emanate de la părţile în proces sau de la un terţ – care ar fi putut înrâuri soluţia cauzei, dacă ar fi fost folosite la prima instanţă.