avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere

Buna ziua,

As dori sa stiu care este procedura in cazul pierderii certificatului de nastere: in cat timp se elibereaza altul sau duplicat/ se plateste sau nu o amenda?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:24, 12 Martie 2012
Se elibereaza un duplicat.
Il obtineti de la Starea Civila de la locul de domiciliu, unde veti completa o cerere. Aveti nevoie de cartea de identitate in original + copie si veti plati o taxa de 2 lei.
Exista prevazuta o amenda pentru pierdere, este intre 100 si 200 de lei, insa poate aveti noroc si scapati :)
Daca locul de domiciliu coincide cu locul nasterii, il primiti repede - cateva zile. Daca nu, dureaza ceva mai mult - intrebati cand depuneti cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de casatorie pierdut lili77 lili77 Nu mai gasesc certificatul de casatorie,ce trebuie sa fac? Sa merg la primarie .sa fac cerere si cat dureaza,cum se procedeaza,se plateste ceva? multumesc (vezi toată discuția)
Intrebare - al treilea certificat de nastere marionnn marionnn am pierdut certificatul de nastere original,mi-sa eliberatun duplicat dar l-am pierdut si pe acesta.pentru eliberarea altui certificat de nastere cat timp va ... (vezi toată discuția)
Preschimbare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere (vezi toată discuția)