avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract expirat?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract expirat?

Buna Ziua!
Termenul contractului e trecut astfel: pana la 12.12.2007. La expirarea acestui termen in cazul in care nici una din parti nu denunta contractul acesta se prelungeste de drept cu 12 luni. (partile nu au denuntat contractul )
Sa inteleg ca in 12.12.2008 a expirat? sau sa prelungeste cu inca 12 luni si inca 12 ...etc?
Daca partile au incheiat si in 2010 acte aditionale cu privire la contract (nu si la valabilite) e o prelungire tacita (in contr nu scrie de prelungire tacita)?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 23:34, 13 Martie 2012
Clauzele contractelor reprezinta vointa partilor si pot fi interpretate nu numai gramatical.
Daca partile au incheiat acte aditionale de-a lungul timpului inseamna ca ele au inteles ca acea prelungire se face automat cu cate 12 luni daca niciuna din parti nu denunta contractul.
Conform clauzei contractul se prelungeste automat la expirarea termenului cu inca 12 luni. De fiecare data cand expira termenul se prelungeste cu inca 12 luni. Pentru a inceta una din parti trebuie sa-l denunte anterior expirarii. Actele aditionale la un contract exprima vointa partilor de a continua acel contract. Este practic un acord tacit de continuare a contractului.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord tacit bogdan77m bogdan77m Daca un contract de inchiriere are stipulat la un articol faptul ca se prelungeste prin acordul tacit al partilor daca una dintre parti nu notifica celeilalte ... (vezi toată discuția)
Daca cineva ma poate ajuta Hollywood Hollywood Am o mare problema, va rog sa ma ajutati. Societatea mea, la data de 25 februarie 1997 a inchiriat un spatiul comercial de la proprietar (persoana fizica). ... (vezi toată discuția)
Valabilitate contract vasile58 vasile58 Expirarea unui contract de livrare de bunuri, prestari servicii si achitarea facturilor care sunt emise dupa data expirarii constituie acceptare tacita a ... (vezi toată discuția)