avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... certificate nastere, copiii - pentru proces recuperare ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

certificate nastere, copiii - pentru proces recuperare indemnizaþie de maternitate

Sunt divorţată şi nu am custodia copiilor.
Aş vrea să intentez proces de recuperare retroactivă a indemnizaţiei de maternite, pentru gemeni, însă tatăl copiilor refuză să-mi dea certificatele acestora.
Întrebările mele ar fi:
- procesul se poate intenta fără copiile după certificatele respective, doar cu adeverinţă de la Casa de Pensii, prin care se certifică că am beneficiat de indemnizaţia de maternitate?
- dacă răspunsul este NU, cum aş putea obţine totuşi documentele? pot cere duplicate de la primărie, deşi nu am custodia?

Mulţumesc cu anticipaţie
Cel mai recent răspuns: lara12 , utilizator 17:05, 12 Martie 2012
In calitate de mama, puteti cere oricand duplicate de pe certificatele de nastere ale minorilor de la primarie.
Nu conteaza daca domiciliul copiilor s-a stabilit la tata.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dupa 15-16 de la despartire - copil major Stefania-Cristina Stefania-Cristina Buna ziua . Am cateva nelamuriri .. poate cineva imi va umple vidul din cap cu ceva informatii. Eu si concubinul meu suntem de 10 ani impreuna si avem o ... (vezi toată discuția)
Urgent......locuiesc cu un barbat care nu mai are certificatul ... scornelia scornelia Urgent......Locuiesc cu un barbat care nu mai are certificatul de nastere al unui copil.L-a dat sotiei si nu vrea sa il mai dea.El vrea sa se duca la ... (vezi toată discuția)
Informatii divort stirnes stirnes Buna seara,as dori sa stiu ce acte sunt necesare ptr depunerea divortului?Daca nu detin in prezent certificatul de casatorie in original, am o copie doar,poate ... (vezi toată discuția)