avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor munca de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor munca de noapte

Buna ziua,
In cazul in care am salariati care efectueaza si munca de noapte, trebuie sa le acord spor de 25% permanent la salariul de baza si sa le platesc fiecare ora de noapte cu un adaos de 25% (valoare salariu/ora + 25% = valoare ora de noapte)?
In cadrul societatii noastre s-a hotarat ca orele de noapte sa fie remunerate cu un plus de 25% (pentru fiecare ora de noapte) si se acorda spor permanent de 5% la salariu de baza pentru zilele de weekend, cu acordarea a 2 zile libere consecutive.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 12 Martie 2012
Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;
b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Daca s-a decis la acordarea unui spor , atunci acesta se va calcula efectiv la orele lucrate noaptea.

Este corect ce sa decis in cadrul societatii dvs cu privite la orele de noapte si la sporul pentru munca in week-end.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor de noapte BRADMANUELLA BRADMANUELLA LUCREZ LA O FORMA 2 ZILE CU 2 (11 ORE ,DUMINICA 14)NUMAI TURA DE NOAPTE ,PRIMESC RETRIBUTIE LA FEL CU CEI DE ZI ,MAI AM SI ALTE DREPTURI? (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Sunt un pic c-am nedumerita ca sa zic asa. la orele de noapte lucrate intr-o zi de sambata, daca societatea nu plateste ore suplimentare cum se ... (vezi toată discuția)
Pontaj individual sofer autocamion rrramor rrramor Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti si pe mine , cum trebuie facut pontajul pentru un sofer de camion , fiind plecat cate 5-6 zile , in care binenteles ... (vezi toată discuția)