avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit

buna ziua, desi suprafata apartamentului scrisa in contractul de construire este de 51,20mp, primaria imi calculeaza impozitul pe 61,44mp. va rog sa-mi spuneti daca este corect si daca nu ce pot face .va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 17:01, 13 Martie 2012
In cazul apartamentelor suprafata din contract este "suprafata utila".
Calculul facut de cei de la primarie (impozite si taxe ) este corect pentru ca impozitul pe cladiri - persoane fizice- se stabileste plecand de la suprafata construita care se calculeaza prin inmultirea suprafetei utile cu 1,2. -conform art 251 alin (9) din Codul fiscal - :
"(9)Dacă dimensiunile exterioare ale unei clădiri nu pot fi efectiv măsurate pe conturul exterior, atunci suprafaţa construită desfăşurată a clădirii se determină prin înmulţirea suprafeţei utile a clădirii cu un coeficient de transformare de 1,20."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit locuinte divele divele Stie cineva care este impozitul anual ptr. un apartament cu 3 camere, construit in 1960, bloc cu 4 etaje ? Cum se stabileste acesta ? Care este legislatia ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire pers fizica ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi explicati cum se determina valoarea impozabila unitara si calculul impozitului pe cladire pentru o suprafata utila de 278 mp ... (vezi toată discuția)
Impozitare constructie noua pers.fizica popromeo popromeo Bloc construit , receptionat si intabulat. Destinatie :Imobil multifunctional La declararea imobilului la fisc si calculul valorii de impozitare apar ... (vezi toată discuția)