avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Trecerea exploatatiei agricole de la persoana fizica ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Trecerea exploatatiei agricole de la persoana fizica la persoana fizica autorizata

care este actul prin care se face trecerea exploatatiei agricole de la persoana fizica la persoana fizica autorizata in urma accesari masurii 141 ? (contract de arenda...?!) acest lucru este solicitat de catre APIA
Cel mai recent răspuns: Panoiu , utilizator 10:48, 14 Martie 2012
Cu acel contract de arenda puteti transfera dreptul de folosinta al terenului agricol la pfa.
Părerea mea este că nu puteţi face un contract de arendă, pentru că acel contract nu ar avea...părţi. Dvs. şi PFA nu sunteţi două entităţi juridice diferite, ca să puteţi încheia un contract între PF şi PFA. ªtiu că se practică, dar consider că e absurd şi fragil dpv. juridic. PFA este doar o modalitate autorizată şi recunoscută de lege prin care Dvs., Dl. Liviu Hetea, desfăşuraţi o anume activitate (în speţă probabil că agricolă). După mine, mult mai corect ar fi să faceţi un act notarial (declaraţie de pildă) de trecere a exploataţiei agricole respective în patrimoniul de afectaţiune destinat activităţii PFA (adică în partea din "averea" Dvs., pe care Dvs. aţi destinat-o exclusiv activităţii desfăşurate în calitate de PFA) şi să notaţi acest act în cartea funciară a exploataţiei. În felul ăsta împuşcaţi 2 iepuri dintr-o dată: îndepliniţi cererea APIA şi vă puneţi la adăpost (cel puţin temporar) restul bunurilor faţă de eventuale cereri de executare venite din partea cine ştie căror creditori.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe primarie - pfa membru intr-o cooperativa agricola gruianu_andreea gruianu_andreea Buna ziua, sunt PFA si membru al unei cooperative agricole. In cursul anului trecut am facturat aprox 80% din produsele vandute prin intermediul cooperativei ... (vezi toată discuția)
Platitor tva declarat din oficiu BIANU BIANU Din anul 2006 am un PFA cu obiect de activitate cultura cerealelor.Din anul 2011 nu am mai desfasurat activitate,intrucat ponderea terenului exploatat provenea ... (vezi toată discuția)
Desfiintare exploatatie agricola CALIN74 CALIN74 cum procedez daca doresc radierea sau desfiintarea unei exploatatii agricole pf? (vezi toată discuția)