Am imprumutat unei persoane cunoscute(ne cunoastem de 20 ani) in septembrie 2010 o suma de bani,fara a face un act in acest sens,imprumutul s-a realizat pe baza increderii.Am icercat prin sms,e-mail,telefonic sa iau legatura cu aceasta persoana dar nu se poate,refuza sa raspunda solicitarilor mele. In momentul actual persoana respectiva se afla stabilita in Franta,acest lucru aflandu-l astazi 12.03.2012. Cum pot recupera banii pe cale juridica?
Drumul dvs va fi destul de anevoios ptr ca nu aveti cum sa faceti dovada ca ati imprumutat respectiva suma de bani, si in plus respectiva pers numai este in tara.
Discutati cu un avocat din localitatea dvs sa trimiteti o notificare de plata la o adrs pe care o cunoasteti si sa stabiliti o esalonare a datoriei dar in scris.
Dar nu va garanteaza ca va veti recupera suma de bani decat ca faceti o presiune psihologica asupra lui si s-ar putea sa cedeze si sa va plateasca.
Am uitat sa spun ca suntem mai multe persoane in aceeasi situatie ptr ca persoana careia am imprumutat banii este fostul medic de familie. Aceasta fapta este considerata abuz de incredere?