avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumu financiar unei persoane cunoscute
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumu financiar unei persoane cunoscute

Am imprumutat unei persoane cunoscute(ne cunoastem de 20 ani) in septembrie 2010 o suma de bani,fara a face un act in acest sens,imprumutul s-a realizat pe baza increderii.Am icercat prin sms,e-mail,telefonic sa iau legatura cu aceasta persoana dar nu se poate,refuza sa raspunda solicitarilor mele. In momentul actual persoana respectiva se afla stabilita in Franta,acest lucru aflandu-l astazi 12.03.2012. Cum pot recupera banii pe cale juridica?
Cel mai recent răspuns: ksc , utilizator 21:50, 12 Martie 2012
Drumul dvs va fi destul de anevoios ptr ca nu aveti cum sa faceti dovada ca ati imprumutat respectiva suma de bani, si in plus respectiva pers numai este in tara.

Discutati cu un avocat din localitatea dvs sa trimiteti o notificare de plata la o adrs pe care o cunoasteti si sa stabiliti o esalonare a datoriei dar in scris.

Dar nu va garanteaza ca va veti recupera suma de bani decat ca faceti o presiune psihologica asupra lui si s-ar putea sa cedeze si sa va plateasca.

Cu stima.
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
Flavius1984, utilizator
Am uitat sa spun ca suntem mai multe persoane in aceeasi situatie ptr ca persoana careia am imprumutat banii este fostul medic de familie. Aceasta fapta este considerata abuz de incredere?
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
ksc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut de la banca pentru altcineva rafaels rafaels [b]Am o problema, mi-a propus cineva sa ma duc la banca si sa fac un imprumut in banca de 3000 Ron, a spus ca imi va restitui suma in 6 luni, de asemenea mi-a ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta? florentyna florentyna Am si eu o intrebare: Sunt pj si am incheiat un contract de imprumut cu p pers fizica. Din anumite motive persoana fizica vrea sa-mi cedeze mie asociat la ... (vezi toată discuția)
înregistrare audio cu tel și sms-uri Dani Bcd Dani Bcd Poate fi folosită înregistrarea și mesajele scrise dintre 2 pers pentru o sumă de bani împrumutată dar fără nici un act scris (doar sms și audio în ... (vezi toată discuția)