avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut de la banca pentru altcineva
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut de la banca pentru altcineva

Am o problema, mi-a propus cineva sa ma duc la banca si sa fac un imprumut in banca de 3000 Ron, a spus ca imi va restitui suma in 6 luni, de asemenea mi-a spus ca daca nu am incredere vom merge la un notar(aceea persona detine un imobil).
Vreau sa am ajutati ca sa nu i-au "plasa", daca e sa merg la un notar cum se va proceda, de asemenea are un frate care lucreaza dar este in baza de date si nu poate sa faca credit, ca sa il pun ca girant, e bine?
Va multumesc!
B-)
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:43, 5 Iulie 2009
Nu am iinteles, sa va imprumutati sau sa il girati? oricum, nu va sfatuiesc sa va imprumutati pentru altcineva. Foarte multe persoane, credule, au acceptat sa dea acest gen de ajutor altora , care nici macar nu erau rude, poate doar prieteni sau cunostinte, doar din jena de a nu refuza sau din naivitate. In realitate, indiferent daca semnati un act la notar, riscul sa ramaneti dvs. sa achitati integral imprumutul si sa nu va m ai recuperati prejudiciul , este unul foarte mare. Chiar daca detine un imobil, nu stiu daca este indicat sa va angrenati la asa ceva. In ipoteza in care imprumutatul nu mai reuseste sa va dea banii pt. rate, veti fi nevoita, la un moment dat , sa il actionati in judecata. Cum dovediti ca el este cel imprumutat si nu dvs. Si sa admitem ca dovediti, va trebui sa treceti printr-un proces lung si anevoios, cu executare silita si altele. Daca faceti totusi pasul,un act de imprumut , incheiat in fata notarului , constituie totusi o garantie . Insa chiar si asa, exista riscuri, il actionati , dovediti ca are sa va dea bani..iar el poate nu are de unde....
Daca doriti sa ajutati aceea persoana mergeti la notar si faceti un contract de imprumut , speficand i acel contrac toate conditiile pe care dumneavoastra trebuie sa le indepliniti fata de banca, adica suma imprumutata si toate taxele aferente + dobanda. Si sa se mentioneze in contract faptul ca garanteaza plata cu imobilul pe care il detine....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut garantie ipotecara TheoMe TheoMe Am facut un imprumut cu garantie ipotecara pentru altcineva, acesta garantand cu casa lui. Ce riscuri sunt pentru mine in cazul in care acesta nu va mai plati ... (vezi toată discuția)
Recuperarea apartamentului luat de banca deliachiuzbaian deliachiuzbaian Am luat un credit pe care l-am impartit in 1/2 cu o prietena si pentru care a pus ipoteca apartamentul parintii acesteia. Eu si sotul suntem cei care am semnat ... (vezi toată discuția)
Ii pot da in judecata? da sau nu dumitracheiulia12 dumitracheiulia12 Daca am girat pe cineva la CAR , persoana respectiva a decedat,dar am facut o intelegere cu sotia si baiatul (care s-a folosit de banii luati) ca sa imi dea ... (vezi toată discuția)