avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperarea apartamentului luat de banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperarea apartamentului luat de banca

Am luat un credit pe care l-am impartit in 1/2 cu o prietena si pentru care a pus ipoteca apartamentul parintii acesteia. Eu si sotul suntem cei care am semnat pentru imprumut, iar pentru banii dati respectivei nu avem nici o hartie scrisa, doar martori. Acum suntem in intarziere de plata cu trei luni, deoarece respectiva nu si-a platit jumatatea ei de rate si banca ameninta cu luarea apartamentului girat.
In situatia in care se intampla aceasta, au parintii ei dreptul sa ceara ulterior despagubiri pentru ca au pierdut apartamentul girat?
Pot sa demonstrez doar cu martori ca suma din credit am dat-o ei, si ca ea nu a platit ratele care au dus la pierderea casei, este o proba in acest sens?
Cel mai recent răspuns: deliachiuzbaian , utilizator 21:28, 10 Iulie 2009
Dumneavoastra a-ti imprumutat-o cu acea suma de bani. In astfel de situatii dovada cu martori este inadmisibila. Doar daca puteti invoca cu succes imposibilitatea preconstituirii unei dovezi scrise. iar relatia de prietenie nu prea va ajuta in acest sens, nu este suficienta. Puteti incerca insa.
Dar in situatia in care parintii pierd casa, pot sa ne dea in judecata pt recuperarea prejudiciului? Adica in orice contract de credit in care cineva garanteaza de buna voie cu bunul sau, ulterior poate actiona in justitie pentru recuperarea bunului pierdut?
Cu siguranta. Si asa vor si proceda, sa fiti sigura. Nu ei au luat banii. Ei au garantat doar fata de banca pentru indeplinirea obligatiilor pe care DVS vi le-ati asumat. Obligatia principala de plata este a dumneavoastra. Daca nu platiti se vor indrepta impotriva dumneavoastra pentru acoperirea prejudiciului.
Situatia este destul de ingrata pentru dvs. Pana incepe banca recuperarea prejudiciului si daca nu exista cale de rezolvare amiabila, prezentati-va la Parchet sau la Politie si faceti plangere penala pentru infractiunea de "inselaciune" prevazuta si pedepsita de art.215 Cod penal. Veti fi audiati dvs. si sotul, "prietena" dvs., parintii acesteia, puteti sa folositi cu succes proba cu martori.
Cu tot respectul, infractiunea de inselaciune nu are nicio legatura cu speta aceasta. Din nefericire debitorii nu raspund penal in Romania.

Alte discuții în legătură

Ii mai poate ajuta cineva pe cei mai prosti oameni? adrianaef adrianaef \"Prietena\" mea si cu mine suntem asociate intr-o firma, candva prospera, astazi in reorganizare, eu avand 10%. De-a lungul anilor, la rugamintile fierbinti ... (vezi toată discuția)
Consecinte neplata credit floarealbastra floarealbastra Buna seara, Incerc sa fiu cat mai explicita si mai succinta.Un prieten a contractat un imprumut girand cu apartamentul parintilor.Din suma obtinuta si-a ... (vezi toată discuția)
Inselaciune / abuz de incredere emarius emarius Buna ziua, Acum ceva timp am facut doua credite bancare pentru a da bani cu imprumut unei rude pentru a-si platit o ipoteca, si care nu m-ai recunoaste ... (vezi toată discuția)