avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inselaciune / abuz de incredere
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inselaciune / abuz de incredere

Buna ziua,
Acum ceva timp am facut doua credite bancare pentru a da bani cu imprumut unei rude pentru a-si platit o ipoteca, si care nu m-ai recunoaste faptul ca am imprumutat-o..
pe unul dinre contractele de credit este mentionata ca persoana de contact.
am o declaratie de la un martor care declara urmatoarele :
" stiu din discutiile dintre cei doi ca numitul ....X... a scos o suma de bani ...... din banii lui pentru a achita o ipoteca ce greva un apartament in care sunt doua spatii comerciale ale .numitului ...Y.."
In concluzie eu m-ai pot face ceva pentru a recupera banii dati cu imprumut?
#-o
Va multumesc


daca reusesc fac rost de acte prin care sa demonstrez ca in perioada imediat urmatoare imprumutului, aceiasi suma de bani s au aproximatv, au fost virati in banca ipentru plata ipotecii de catre persoana respectiva? ma ajuta cu ceva ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
emarius, utilizator
Cel mai recent răspuns: moloman , utilizator 22:30, 3 Aprilie 2011
Daca aveti martori care sa sustina punctul dvs de vedere ,puteti formula plangere la politie impotriva persoanei care a beneficiat de suma
ii puteti face plangere pt abuz de incredere, macar sa-si recunoasca datoria in scris, apoi il actionati in judecata in vederea recuperarii pe cale silita a datoriei
Sunt cam"subtiri" probatoriile despre care faceti vorbire.
Ganditi-va si la alte persoane sau acte/dovezi care sa poata proba relatarile dvs.
Nu suntem in situatia savarsirii vreunei infractiuni, doar in zona unui alt contract de imprumut fara a fi intocmit in forma scrisa (instrumentum), doar negotium.
Proba cu martori in vederea demonstrarii acestui contract de imprumut nu este permisa conform art. 1191 cod civ., dar in anumite cazuri se poate admite si martori, cum ar fi; cazul in care cel pe care la-ti imprumutat este vreo ruda apropiata sau un foarte bun prieten, situatii in care se poate aplica art. 1197 sau 1198 cod civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta-urgent!!!!!!!!!!!!!!! feroz feroz Reclamanta R l-a chemat in judecata pe fratele sau paratul P solicitand instantei ca prin hotararea ce se va pronunta sa fie obligat paratul SA-I RESTITUIE ... (vezi toată discuția)
Imprumut Fedora Fedora Sunt la primul mesaj. Daca am postat unde nu trebuie imi cer scuze. In august 2008 dupa ce m-am despartit de sotul meu, inaintand si o cerere de divort, ... (vezi toată discuția)
Cum se pot recupera niste bani imprumutati? cri_secret_ina cri_secret_ina Buna ziua! As dori sa stiu cum se pot recupera niste bani imprumutati,daca imprumutatul nu mai doreste returnarea acestora. Precizez ca ... (vezi toată discuția)