avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... II MAI POATE AJUTA CINEVA PE CEI MAI PROSTI OAMENI?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

II MAI POATE AJUTA CINEVA PE CEI MAI PROSTI OAMENI?

"Prietena" mea si cu mine suntem asociate intr-o firma, candva prospera, astazi in reorganizare, eu avand 10%. De-a lungul anilor, la rugamintile fierbinti ale ei si pentru binele firmei, am girat un imprumut in banca cu un apartament si un teren, ambele apartinand sotului meu. Treptat, in urma unor argumente ca: "daca nu-mi dai acum 300 mil, pierdem casele", i-am imprumutat diverse sume care au ajuns la 1.2 mld, bani pe care trebuia sa mi-i returneze in momentul in care se va vinde sediul firmei. Tot treptat si fara stiinta sotului meu, am contractat doua credite de nevoi personale a cate 10000 euro, bani pe care i-am inmanat tot asociatei mele, care urma sa plateasca ratele. Acum s-au acumulat datorii mai vechi de 180 zile, bancile ma ameninta, iar ea mi-a spus ca valoarea cladirii nu va acoperi decat creditul firmei, nu si cele facute pe persoana fizica, nici vorba sa-mi poata returna banii. In cazul in care se va vinde, in sfarsit, cladirea, exista vreo posibilitate sa pot solicita 2 mld din suma obtinuta pentru a achita creditele si pentru a-mi recupera banii?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:51, 27 Octombrie 2009
Aveti inscrisuri doveditoare din care sa reiasa ca ati imprumutat aceste sume de bani, asociatei dvs.?
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Ati afirmat ca firma este in reorganizare. Aceasta inseamna ca a fost depus un plan care, daca va reusi va aduce firma in situatia de a-si relua activitatea, si, in caz contrar, daca va esua firma va intra in insolventa.
In primul caz cladirea se va putea vinde si banii vor merge la banca pentru acoperirarea creditului luat cu ipotecarea apartamentului. In cel de-al doilea caz , urmeaza ca creditorii sa se inscrie la masa credala si sa se indestleze din creante in functie de rangul lor.
Daca nu aveti acte care sa ateste imprumuturile facute, nu va puteti inscrie nici la masa credala.
Situatie este destul de neplacuta....#-o
Acte doveditoare nu am, dar am martori. Fosta economista a firmei a asistat de fiecare data cand i-am inmanat banii, ba chiar a mers cu mine la banca atunci cand i-am retras. Mai mult decat atat, si ea este intr-o situatie similara, avand apartamentul gajat.
Daca nu aveti inscrisuri doveditoare (chitante, O.P., transferuri bancare in conturi proprii acesteia, de exemplu) din care sa reiasa ca ati imprumutat acele sume de bani, asociatei dvs., legal, nu puteti sa va recuperati banii.
Desi si in aceasta situatie aveti putine sanse, puteti incerca o plangere penala pentru inselaciune...caz in care probabil declaratiile martorilor va pot fi favorabile, insa va repet :"puteti incerca"...
Sfatul concret si rapid al unui specialist in drept, v-ar putea ajuta in efectuarea primelor demersuri in sensul celor aratate de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa/faliment, care sunt pasii pentru inscriere la masa credala? specialmee specialmee Buna ziua, Ma confrunt cu 2 situatii, 2 societati comerciale falimentare. La prima sunt actionar minoritar, detineam 2%, de curand a intrat in insolventa, ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar medalex medalex Ce se intampla in situatia in care o firma intra in procedura de reorganizare si are un credit ipotecat cu apartamentul administratorului? Poate banca sa vanda ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la firma proprie Gyuri291313 Gyuri291313 Buna ziua, In anul 2006 am dat in imprumut firmei mele o suma de bani cu care am achizitionat un autoturism, evident pe firma. Datoria a fost contabilizat ... (vezi toată discuția)