specialmee a scris:
Multumesc pt raspunsul rapid.
In primul caz, stiu ca actionarii sunt ultimii care mai primesc ceva, daca ramane. Societatea nu avea nici un creditor important iar activul principal era o cladire de birouri cumparata prin aportul in numerar al actionarilor.. Ce as fi vrut sa stiu este daca executorul judecatoresc va anunta actionarii de rezultatul dupa vanzarea imobilului sau eu ar tb sa ma interesez la ORC ori in alta parte?
In situatia procedurii insolventei, executorul judecatoresc nu poate interveni in nici o faza, deci nu poate fi vorba de el. O societate aflata in aceasta procedura are un administrator judiciar sau un lichidator judiciar (lichidator are daca este in faliment). Deci trebuie sa va interesati pentru a cunoaste in care faza a insolventei se afla societatea, reorganizare judiciara sau faliment. Puteti intreba administratorul societatii.
specialmee a scris:
In cazul 2, ma pot inscrie ca persoana fizica la masa credala? Cererea se depune la lichidator?
Va puteti inscrie in tabelul preliminar al creditorilor ca persoana fizica. Cererea se depune la tribunalul care a dispus deschiderea procedurii insolventei insa intr-un anumit termen. Verificati sa mai fiti in termen, adica intrebati administratorul societatii sau administratorul judiciar / lichidatorul (dupa caz).