Daca am girat pe cineva la CAR , persoana respectiva a decedat,dar am facut o intelegere cu sotia si baiatul (care s-a folosit de banii luati) ca sa imi dea banii lunar in suma de 663 lei.Dar din luna decembrie acestia imi dau numai in bataie de joc cate 15-20 lei pana se face suma de 663 . Pana acum are sa-mi dea suma de 3.978 de lei,dar se eschiveaza in continuare ca nu are de unde sa imi dea banii.
Din ceea ce explicati, nu inteleg de ce persoana pentru care ati girat trebuie sa va restituie suma de 3.978 lei sau suma de 663 lei lunar. A gira pentru cineva nu va da niciun drept la banii pe care ii ia respectivul prin credit. Inseamna doar ca ati garantat personal ca respectivul va restitui creditul, adica veti plati dvs. datoria daca acesta nu va plati ratele de rambursare. Daca asta este situatia, banca isi va recupera banii de la dvs., dupa care puteti da in judecata persoana pentru care ati girat (mostenitorii in cazul asta) pentru a incerca sa va recuprati banii. Daca insa ati imprumutat o suma de bani unei persoane, trebuia sa faceti contract de imprumut autentificat la notar. In lipsa unui contract autentic, trebuie sa actionati mostenitorii imprumutatului in instanta si sa dovediti imprumutul.
Problema girant
Madalina.puc
Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat. Tocmai am girat pe cineva pentru un imprumut si la cateva zile am aflat ca as putea contracta un credit insa acum suma ... (vezi toată discuția)
Anulare contract girant
MCC
Am girat o colega de serviciu pentru obtinerea unui imprumut de la un CAR. X-(Am constatat ca ne-a inselat, atat pe noi, cat si Car-ul, deoarece nu ne-a spus ... (vezi toată discuția)