avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru deranjarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru deranjarea linistii publice

Buna ziua! Azi noapte pe la ora 12 m-am trezit cu politistii la usa ca am deranjat linistea publica, adica radeam si vorbeam tare, (asa cum scrie in procesul verbal), mentionez ca mai eram cu 4 colegi. Le-am explicat la domnii politisti ca muzica nu se aude, poate vorbeam un pic mai tare(dar nu zbieram), dar in apartamentul in care stau peretii sunt asa de subtiri incat se aude inclusiv cand trage vecinul apa la toaleta. Am mers cu ei jos si mi-au intocmit un proces verbal si mi-au zis ca am 2 optiuni fie imi trimit colegii acasa, dar sa ii vada ei ca pleaca si o sa imi dea o sanctiune mai mica fie raman si imi dau o sanctiune mai mare. Eu i-am raspuns ca 2 din ei stau cu mine in bloc si acolo e casa lor si ceilalti 2 o sa plece, iar ei au zis ca nu asa si mi-au dat amenda. Nu am semnat procesul verbal si la mentiuni am zis ca nu e adevarat ce au spus ei pentru nu era galagie asa de mare. Oare daca dupa ce imi vine procesul verbal acasa am sansa ca la contestatie sa am castig de cauza( nu de alta dar daca platesc avocatul si pierd nu imi permit sa dau atatia bani)? Imi pot lua colegii ca si martori? Mentionez ca e prima data cand vine politia la mine la usa, nu am primit niciodata nici un avertisment sau ceva de ceva de genulVa multumesc!
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
Cristinadiaconu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristinadiaconu , utilizator 11:57, 13 Martie 2012
Daca apreciati ca detineti probe temeinice si martori care sa demonstreze ca aspectele consemnate in PV nu releva realitatea,aveti dreptul in termne de 15 zile de la comunicarea PV sa formulati plangere contraventionala la judecatoria responsasbila locatiei unde a fost constatat si consemnata contraventia
In cuprisul plangerii,informati instanta de judecata ca in sustinerea afirmatiilor dvs exista martori pe care ii numiti si solicitati ca pentru competanta solutionare acestia sa fie citati.
Ce probe temeinice as putea avea? Dar nici el nu cred ca are pentru ca nu au masurat intensitatea sunetului ca sa isi dea seama daca deranjeaza sau nu. Ideea este ca vecinul meu are ceva cu mine, pentru ca odata am intrat in polemica. Martori ar putea fii colegii care au fost la mine. Numai in Romania se poate intampla sa primesti amenda pentru ca vorbesti si razi.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv tulburarea linistii publice BogdanCos BogdanCos Buna ziua, Am primit un pv pentru tulburarea linistii publice zilele trecute si vreau sa fac o contestatie, dar am cateva intrebari. Intamplarea a fost ca ... (vezi toată discuția)
Am fost amendatã pentru tulburarea liniºtii publice, ce ºanse sunt sã câºtig în instanþã? cocaveles cocaveles Samba 13.04.2013 eram acasa cu nepoata mea de ani care se juca.In usa de la intrare am auzit batand cineva cu pumnul.Eu iritata si speriata m-am repezit la ... (vezi toată discuția)
Amenda radar oanaelena oanaelena am si eu o intrebare.m-a prins radarul nou cu 91 km/h in localitate.m-a oprit politia si mi-a cerut actele dar nu mi-a facut proces verbal.doar atat mi-au spus ... (vezi toată discuția)