avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme juridice de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme juridice de familie

daca un program de vizita dat prin hotarare judecatoreasca poate fi schimbat foarte usor atunci noua tatilor bine intentionati ce ne mai ramane de facut sa ne lasam calcati in picioare tot timpul si sa ne milogim tot timpul de fostele sotii sa ne vedem copii? care este programul minim si cel maxim pe care il poate da o instanta daca tatal nu a avut nici o abatere in timpul casniciei si dupa? se tine cont si de aceste aspecte in instanta?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 01:48, 20 Noiembrie 2008
Inteleg ca sunteti foarte suparat dar poate ne dati mai multe detalii.De exemplu care era programul de vizita stabilit initial prin hotarare judecatoreasca si cum anume s-a schimbat, cati ani are minorul!
Nu exista un program "STAS" minim sau maxim de vizitare minor pe care il poate da o instanta.Se are in vedere interesul general al minorului iar programul se stabileste raportat la fiecare situatie in parte, in functie de varsta copilului, de programul acestuia (scoala, gradinita, ora de plimbare, ora de masa, ora de somn etc.), de starea de sanatate a acestuia si de o multime de alti factori.Iar cu privire la faptul ca dvs. nu ati avut "abateri" in timpul casatoriei sau dupa, pentru instanta acest fapt nu are relevanta.
Daca o hotarare de program vizitare minor s-a "schimbat foarte usor" probabil prin alta hotarare care a schimbat programul, instanta cu siguranta a si motivat in fapt si in drept aceasta solutie/hotarare.
da sunt f suparat deoarece la divort am convenit cu fosta sotie in fata instantei ca programul de vizita sa fie 1si 3 weekend toate vacantele scolare iar sarbatorile alternativ ceea ce a si aparut in hotararea de divort iar fosta sotie intentioneaza sa schimbe acest program pe simplul motiv ca nu ii mai convine. baietelul are 4 ani si 6 luni
Daca simplul motiv este ca nu ii convine nu o vad sa aiba sanse.
Vedeti totusi ce scrie in cererea ei de chemare in judecata si vedeti cum va aparati.
Nu e recomandabil sa mergeti fara avocat in instanta.
De principiu, stati bine in proces dar fara avocat avantajul ar putea deveni fragil
.

avocat Claudiu Lascoschi
Din nou...?
Daca nu ati avut nicio "abatere” in timpul casatoriei... care a fost motivul divortului? A avut ea "abateri" si dv ati inaintat actele pt divort?

In instanta se tine cont de tot ceea ce una sau alta dintre parti poate dovedi. Trebuie sa fiti convingator, sa aveti martori, eventual... Dovediti (de ce nu?) ca in timpul casatoriei v-ati implicat in cresterea copilului fara a va neglija sotia. Dovediti ca in timpul castoriei – cand sotia era insarcinata – ati ajutat-o la treburile casnice si nu v-ati declarat obosit dupa orele de munca – ceea ce arata ca va pricepeti la treburile gospodaresti si nu va descurajati usor. Nici sa duci in pantece un copil, timp de 9 luni, nu e usor –se umfla picoarele, doare spatele, persoana poate sa se simta rau in primele luni de sarcina (si nu numai), poate fi irascibila – si are nevoie de sprijinul unui sot devotat, care va deveni si tata devotat. Asa ca, e de asteptat ca femeia-mama sa nu renunte prea usor la copil. Dupa nastere, femeia poate fi afectata de depresie – si, din nou, are nevoie de intelegerea sotului; are nevoie si de ajutorul lui in treburile gospodaresti... pt ca un copil mic are nevoie de multa atentie; trebuie hranit putin si des – unii copii plang noaptea si mama nu mai apuca sa doarma nici noaptea, nici ziua – oboseala se acumuleaza si se instaleaza irascibilitatea. Dovediti toate acestea – din nou, eventual – si instanta nu va schimba programul de vizita (de fapt, nu cred ca fosta sotie are mari sanse daca nu are motive temeinice). Dovediti ca stiti ce ii place copilului sa manance, dovediti ca stiti povesti pt copii – la 4 ani adora povestile, si auzind multe povesti isi dezvolta vocabularul.
Dovediti ca ati fost un sot (atunci cand ati fost) si un tata model si instanta va tine cont de toate aceste implicari ale dv in viata de familie!
va multumesc pt raspuns miati mai dat o gura de oxigen. de fapt problema este putin mai complicata deoarece eu stau acum in bucuresti si ea la mama ei in jud sibiu si nu stiu cine ar veni pt mine in instanta sa depuna marturie favorabila pt k stiu foarte bine ce a facut si cu cine dar fara martori nu ma crede nimeni eu sunt acola ca un strain. multa lume stie ce a facut in casnicia noastra cat si in educatia copilului dar inca o data nu se baga nimeni nu vor sa fie purtati prin tribunale sa se invoiasca de la servici etc. am reusit sa obtin cu acordul ei programul de vizita umilinduma si ruganduma si probabil asta incearca si acum sa ma rog sa imi vad ingerasul din mila ei.

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu minor ana_21crd ana_21crd In urma unui divort la notar, s-a hotarat ca eu sa raman parintele rezident. In vremea aceea adresa de pe buletin era cea a apartamentului pe care ulterior eu ... (vezi toată discuția)
Tatal nu se mai intereseaza de copil....ce pot sa fac? maryandra maryandra Sunt in proces de divort si am propus un program de vizitare al fetitei, program cu care sotul meu a fost de acord.Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca sotul ... (vezi toată discuția)
Refuz de a permite copilului acces la tata in vacanta OvidiuSeicaru OvidiuSeicaru buna ziua, eu si fosta sotie am facut un acord de mediere cu privire la divort, partaj si autoritate comuna pt minora noastra de 4 ani, acest acord a fost ... (vezi toată discuția)